Pagini

9 apr. 2011

Bavareza cu ciocolata (Bavarian cream with chocolate)



Scroll down for English recipe


Daca vrei un desert usor, cremos si parfumat, o Bavareza e ceea ce cauti.

Ingrediente pentru 6 portii:
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata, taiata marunt
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
Cum se face:
  • Bate galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana se fac ca o spuma
  • Incalzeste laptele si toarna in el amestecul de galbenusuri, amestecand incontinuu.
  • Da focul foarte mic si, amestecand mereu, lasa pana ce amestecul se ingroasa putin. Ai grija sa nu se branzeasca.
  • Ia crema de pe foc si pune ciocolata inauntru. Lasa putin, apoi amesteca sa omogenizezi amestecul.
  • Dizolva gelatina in 4 linguri de apa rece. Incalzeste-o la baia de aburi pana ce se dizolva bine. Pune-o in crema de ciocolata si amesteca bine. Lasa crema pana ajunge la temperatura corpului.
  • Bate bine albusurile. 
  • Cu ajutorul unei spatule amesteca in crema de ciocolata frisca, apoi albusurile batute. Usor, ca sa nu se lase.
  • Toarna crema intr-un castron uns cu unt topit.
  • Lasa la rece peste noapte. Rastoarna crema pe o farfurie si serveste-o rece.



English version:

If you want a light, creamy and sweet dessert, A Bavarian cream is all that you need.

Ingredients for 6 servings:
  •      2 eggs, separated
  •      30 g sugar
  •      1 teaspoon vanilla sugar
  •      300 ml milk
  •      100 g chocolate, chopped
  •      150 ml beaten cream
  •      10 g gelatin

How To:
  •      Beat yolks with sugar and vanilla, until foamy
  •      Heat the milk and add in the yolks, stirring constantly.
  •      Leave over low heat, stirring constantly, until mixture thickens.
  •      Take the cream off the heat and put chocolate inside. Leave a little, then stir until it melts.
  •      Dissolve gelatin in 4 tablespoons of cold water. Heat in a bain-marie and stir to dissolve. Pour it in the chocolate cream and mix well. Let the cream until it reaches body temperature.
  •      Beat the egg whites until stiff.
  •      With a spatula fold in the whipped cream, then the egg whites.
  •      Pour cream into a bowl lightly greased with melted butter.
  •      Leave to cool overnight. Turn out of the mold on a plate and serve .

22 de comentarii:

  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mimmi, iti multumesc pentru invitatie. Voi incerca sa o onorez.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb, cu o textura super cremoasa! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce 'dulce' arata! si nu e atat de greu de realizat precum as fi crezut...yum yum

    RăspundețiȘtergere
  5. Fabulous looking dessert! I bet this would be good tucked inside a cupcake as well :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Beautiful - and I loved the English translation :)

    Shari from www.goodfoodweek.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, that's gorgeous. You can tell that it's light and fluffy. Great job.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma uit la ea si mor de pofta !
    Am sa incerc sa pregatesc si eu in weekendul acesta.
    Arata grozav, am sa transmit si prietenelor mele.
    Multumim si succes mult pe viitor....

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte atragatoare, ca de altfel tot ce este cu ciocolta, o sa incerc cat de curand si eu

    RăspundețiȘtergere
  10. Reteta usoara si racoroasa, tot se apropie vara.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dublu Like sa fie de la ashu mare.... multumim.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hmmm, ce bine arata, un desert foarte fin! Duminica placuta :**

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.