Pagini

16 feb. 2011

Supa Toscana de naut (Tuscan Chickpea Soup)




Scroll down for English recipe



Ingrediente pentru 6 portii:
  • 400 g naut, fiert
  • 1 l supa clara de pui (poate fi de legume, de vita, sau chiar apa)
  • 1 conserva mica (400 g) de rosii taiate
  • 2 cepe, tocate
  • 1 fir mic de praz, tocat
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita rozmarin praf
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru, rasnit
  • 2 linguri ulei de masline
Pentru servit
  • otet balsamic
  • parmezan, ras


Cum se face:
  • Incalzeste uleiul si caleste putin ceapa, prazul si usturoiul (3-4 minute)

  • Pune supa (a mea a fost direct din congelator, asa ca am asteptat sa se dezghete), rosiile, nautul si toate condimentele.



  • Fierbe la foc mic pana ce toate legumele sunt fierte (20 minute)
  • Scoate 6 linguri de naut din supa
  • Pune restul de supa in blender si mixeaza pana devine o crema. 
  • Fierbe la foc mic 5 minute
  • Pentru a servi, pune in farfurie 1 lingura de naut, 2 polonice de crema si 1/4 de lingura de otet. Deasupra pune parmezan ras


English version

Adapted from Cooking Light, October 2001


Ingredients
  • 2  tablespoons  olive oil
  • 2  cups  finely chopped onion
  • 6  garlic cloves, minced
  • 4  cups clear chicken soup (it can be vegetable, beef, or water)
  • 1/4 teaspoon dried rosemary, powder
  • 1  teaspoon  salt
  • 1/4  teaspoon  black pepper
  • 3 cups cooked chickpeas
  • 1  (14 1/2-ounce) can diced tomatoes, undrained
  • 1  to 2 tablespoons balsamic vinegar
  • 6  tablespoons  (1 1/2 ounces) grated fresh Parmesan cheese


Heat the olive oil in a pot over medium heat. Add onion and garlic, and cook for 4 minutes, stirring frequently. Stir in the soup (mine was directly from the freezer, so I had to wait to melt) and the next 5 ingredients (soup through tomatoes), and bring to a boil. Reduce heat, and simmer 20 minutes.
Reserve 6 tablespoons of chickpea. Place the rest of the soup in a blender or food processor, and process until smooth. Simmer 5 more minutes. To serve, spoon 1 1/2 cups soup into each bowl, add 1 tablespoon of reserved chickpeas and 1/4 of balsamic vinegar; sprinkle each serving with 1 tablespoon Parmesan cheese.



8 comentarii:

  1. That looks really good! I really enjoy chickpeas

    RăspundețiȘtergere
  2. Brandusa, ce buna imi este mie aceasta idee, pentru ca eu sunt fanul acestor boabe. Numai ca imi cer scuze de pe acum, fara parmezan. Deci, parca nu-i toscana, dar ce pot sa fac? La dieta n-am voie sa pun naut si branzeturi in aceeasi zi si reteta... Hm, poate daca o mai repet, mai la sfarsitul dietei, pentru ca sigur este deosebita ca gust aceasta combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Love it! Tasty and beautiful! Yummy!

    RăspundețiȘtergere
  4. mereu zic sa fac naut,cred ca e bun,multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  5. That sounds fabulous and so easy to make!

    RăspundețiȘtergere
  6. This seems so comforting and wonderful on a cold evening!

    RăspundețiȘtergere
  7. cel putin de 2 ori pe luna gatesc naut si-s mereu in cautare de noi idei. supa ta suna bine. multumesc de reteta.
    un sfarsit de saptamana cat mai placut Brandusa

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.