Am citit multe despre ciorba asta, dar n-am facut-o niciodata pana acum. Vremea asta, insa, m-a indemnat sa fac ceva cald si consistent, ca de iarna. Tocmai bun un Zurek.
Aceasta e o ciorba traditionala din Polonia si se face cu mult bors. Spre deosebire de borsul nostru, al lor se prepara din faina de secara si pentru aromare se pune usturoi. Citind pe internet despre el, am hotarat sa
folosesc bors de-al nostru si sa adaug ceva catei de usturoi.
Ingrediente pentru o oala de 6 l
- 4 l apa
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 bucata telina
- 1 legatura patrunjel (sau 1 radacina patrunjel/pastarnac)
- 1 l bors
- 4 + 1 catei de usturoi
- 400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu prea mari
- 4 cartofi mari, taiati cuburi
- 3 linguri de smantana
- 1lingurita maghiran uscat
- sare dupa gust
- oua fierte, 1 ou la fiecare portie de ciorba
Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.
In timpul acesta fierbe ouale tari.
Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.
salut,sint din baia mare:pe la noi aceasta ciorba se face cu varza acra taiata in fisii foarte subtiri,in loc de bors,ca ultim fel de mincare la taierea porcului cind sint cirnati proaspeti din belsug;cite bordeie,atitea obiceie....
RăspundețiȘtergereAsa e, edith. Multe feluri de mancare sunt asemanatoare in diferite tari ale lumii.
RăspundețiȘtergereSUPER BUNA BV BV BV BV BV
RăspundețiȘtergere