Pagini

12 mai 2010

Savoare mediteraneana (Mediteraneean delight)


Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.



  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor
Incalzeste cuptorul la 200 C. 
Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.


Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora. 
Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper. 
             

Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu







4 comentarii:

  1. Ce savoare! Fara garnitura de orez, ca nu am voie la dieta aceasta combinatie, dar oricum va fi un deliciu. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. gata,te-am gasit !imi place reteta
    dezactveaza-ti verificarea cuvantului ca e fara rost si e enervanta.te pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy, nu stiam ca ma cauti ca puneam un afis mare sa ma gasesti mai repede. :)
    Prin verificarea cuvantului nu-mi mai intra spamuri.
    Ma bucur ca-ti place reteta.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.