Am facut zilele trecute o excursie la magazinul meu preferat din Bucuresti. Se afla in Piata Amzei si are o multime de bunatati. Multe ingrediente bio, dar ca de obicei foarte scumpe. M-au tentat cateva, dar... trecuse de mult ziua de salariu :D.
Tot de acolo ma aprovizionez eu cu condimente indiene si legume folosite in bucataria chineza. Printre altele, am luat cateva cutii de muguri de bambus. Nu mai gasisem de mult. Asa arata cutia
Azi, cum trebuia sa fac ceva de mancare rapid, am apelat la ce aveam prin camara
- 6 pulpe inferiore de pui, fara piele si crestate putin (mai bine merge cu fasii de piept de pui, dar eu asta am avut)
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 5 cm ghimbir, ras mic
- 1 telina mica, taiata bastonase
- 1 morcov taiat bastonase
- 1 ceapa verde, taiata in diagonala
- 1 cutie muguri de bambus
- 200 ml supa clara de pui
- 3 linguri sos de peste (in loc de sare)
- 100 ml lapte de cocos
- 3 linguri ulei de porumb
Carnea si sosul se servesc cu taietei de orez sau orez simplu.
Uite ce reteta deosebita! Am s-o incerc si eu, dar fara garnitura... Un weekend minunat!
RăspundețiȘtergerestiu Elena, fara garnitura ca diete nu te lasa :) Si fara garnitura e foarte buna. Te pup.
RăspundețiȘtergereHahahahahaaaaaaaaaaaa....ca nu ma pot abtine!Ma ucizi!!!!!!!!!!Cica:
RăspundețiȘtergere".....am apelat la ce aveam prin camara....."
Tare faza de tot....fac pariu ca toti romanii aveti prin camara: muguri de bambus,sos de peste si lapte de cocos!Hahahahaa....
Ca cine dracu mai mananca in ziua de azi fasole si cartofi???:))))))))))))))
Anonimule, n-as vrea sa mori asa, de la o reteta, asa ca eu zic sa nu mai citesti asa ceva de acum incolo. Sau, stai, de fapt nici nu te-a interesat sa citesti tot ce am scris, pt ca daca o faceai vedeai ca am scris cu 2 randuri mai sus ca imi cumparasem muguri de bambus. Si da, eu am in camara sos de peste si lapte de cocos, pe langa fasole si cartofi. Si daca tu mananci toata ziua fasole su cartofi, imi pare rau de sanatatea ta!
Ștergere