Pagini

23 apr. 2010

Stir fry de pui cu sos Hoisin




De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca i-a venit randul si lui.
Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.
Pentru ca are un gust dulce- sart, nu se mai pune sare in mancare.

Pentru 3 persoane
  • 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
  • 1 borcan fasole verde fideluta
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 4 cm ghimbir, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel, tocata marunt
  • 3 linguri sos Hoisin
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • orez, ca garnitura
  • ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura


  • Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok.
  • Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu.
  • Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda.
  • Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros.
  • Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut.
  • Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustustul dupa cum iti place.
  • Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel

2 comentarii:

  1. apropo, pt idei pe tema aceasta merita aruncata o privire si la meniurile restaurantelor din domeniu, ca de ex.:
    mancare chinezeasca

    dealtfel nu-s asa de rele pozele cum spui, Brindusa..(in unele cazuri am vazut ca s-ar putea imbunatati prin simpla reglare adecvata a focusului), in rest ok, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru comentariu. Acum l-am lasat, pentru ca e prima oara. Dar te-as ruga sa nu ma mai spamuiesti cu linkuri catre alte siteuri. Nu voi mai posta alte comentarii de acest fel.
      Multumesc.

      Ștergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.