Pagini

24 apr. 2010

Kodrit Kadir






Am citit despre acest desert la prietenii mei bucatarasi . Ii multumesc Sabinei si celorlalte minunate prietene (Miha, Gabi, Madi, s.a.) pentru aceasta reteta extraordinar de simpla si rapida.




Pentru blat:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 5 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
Pentru caramel:
  • 5 linguri de zahar
In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit.
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand (amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.
Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga vanilia si laptele si mai bate putin.
Toarna crema in cratita si imediat, in centru, toarna blatul. Nu amesteca.
Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.
Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.


8 comentarii:

  1. Excelent arata ,sunt convinsa ca si gustul este pe masura............am retinut reteta.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur sunt 8000 ml lapte si 2000 g zahar? Cred ca trebuie scos cate un 0. Dana

    RăspundețiȘtergere
  3. O, da. Scuze Dana, greseala de typing. Corectez acum

    RăspundețiȘtergere
  4. este fàinà in cremà????????????????càtà?

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, sorry. Era vanilia, nu faina.Nu se pune faina in crema. Am rectificat. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte foarte buna!!!! mi-a placut la nebunie ..abia astept sa o mai fac :D Este reteta turceasca ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ca-i usor!!! Nu aveam desert de Pasti,cred ca il execut si eu ca-i prea usor sa nu-l fac:)

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.