Am citit despre acest desert la prietenii mei bucatarasi . Ii multumesc Sabinei si celorlalte minunate prietene (Miha, Gabi, Madi, s.a.) pentru aceasta reteta extraordinar de simpla si rapida.
Pentru blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 100 g faina
- 4 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 oua
- 800 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 linguri de zahar
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand (amestecand dupa fiecare) zaharul, laptele, uleiul, vanilia si amestecul de faina.
Crema: Bate bine ouale cu zaharul. Adauga vanilia si laptele si mai bate putin.
Toarna crema in cratita si imediat, in centru, toarna blatul. Nu amesteca.
Coace la cuptor cam 40- 50 minute. Ca sa vezi daca e gata, fa testul scobitorii.
Lasa sa se raceasca in cratita, pana a 2a zi. Abia atunci pune un platou deasupra cratitei si intoarce-o rapid. Tortul va cadea pe platou.
Eu am pus deasupra o glazura de ciocolata.
Excelent arata ,sunt convinsa ca si gustul este pe masura............am retinut reteta.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
O, da gustul e foarte bun.
RăspundețiȘtergereSigur sunt 8000 ml lapte si 2000 g zahar? Cred ca trebuie scos cate un 0. Dana
RăspundețiȘtergereO, da. Scuze Dana, greseala de typing. Corectez acum
RăspundețiȘtergereeste fàinà in cremà????????????????càtà?
RăspundețiȘtergereAnonim, sorry. Era vanilia, nu faina.Nu se pune faina in crema. Am rectificat. :)
RăspundețiȘtergerefoarte foarte buna!!!! mi-a placut la nebunie ..abia astept sa o mai fac :D Este reteta turceasca ?
RăspundețiȘtergereChiar ca-i usor!!! Nu aveam desert de Pasti,cred ca il execut si eu ca-i prea usor sa nu-l fac:)
RăspundețiȘtergere