Pentru 3 persoane
- 1 piept de pui (cca 600 g), taiat mic
- 1 ceapa rosie, taiata mic
- 4 fire ceapa verde
- 3 catei de usturoi, taiati mic
- 3- 4 cm ghimbir taiat mic
- 100 g alune, prajite in putin ulei
- 5 linguri ulei
- 3 - 4 linguri sos de soia (in loc de sare)
Incalzeste foarte bine un wok (tigaie mare) , adauga uleiul si
incalzeste-l. Pune puiul si amesteca continuu, la foc mare, pana ce
capata o culoare aurie (sa nu se arda). Adauga ceapa rosie, usturoiul si
ghimbirul. Amesteca si gateste 3-4 minute. Adauga 3 fire de ceapa
verde, taiate mic si mai amesteca 2 minute. Daca ti se pare ca sosul se
arde, pune cate putina apa. Pune sosul de soia si alunele si mai lasa
pana ce puiul e facut. Cand servesti, presara ceapa verde.
Serveste cu taietei sau orez.
Ce buna este si usor de preparat aceasta reteta! Aveam 2 piepti frumos de pui, asa ca o sa ma impart intre doua retete - a ta si a lui Radu Popovici. Amandoua ma tenteaza mult, mai ales ca am ingredientele in casa. Brandusa, te invit la alte premii, pe care ti le dedic si tie, iarsemnificatia lor o gasesti in postul care le insoteste. Te pup.
RăspundețiȘtergereMa simt onorata ca faci reteta mea alaturi de cea a lui Radu. Te pup si eu.
RăspundețiȘtergere