- 1 kg carne de vita, file
- 2 catei de usturoi
- 400 g ciuperci proaspete, taiate felii
- 2 cepe (sau 4 cepe verzi, cum am pus eu)
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de ulei
- 200 ml smantana
- 1 lingurita oregano
- 1 lingura mustar
- sare, piper dupa gust
- 300 ml supa clara de vita (sau apa) fierbinte
Separat, incalzeste untul si soteaza in el usturoiul intreg, pana devine auriu. Scoate usturoiul si adauga ciupercile. Soteaza-le pana scade toata apa.
Cand carnea e aproape gata adauga ciupercile, oregano, mustarul si gateste pana ce carnea e complet facuta.
Servestecu smantana si patrunjel verde, cu garnitura de cartofi si castraveti acri (in unele retete castravetii acri sunt pusi chiar in mancare).
Pofta buna.
Este un deliciu............si eu folosesc aceasta carnita si imi place tare mult.
RăspundețiȘtergerePe curand!
Maria, ai mare dreptate: un deliciu. Te mai astept pe la mine.
RăspundețiȘtergere