- 1 kg bame
- 1- 2 l suc de rosii crud (sau fiert ) facut in casa
- 5 borcane mari cu filet (sau mai multe mici)
Scurge bamele si pune-le in borcane, presand usor ca sa intre mai multe.
Umple borcanele cu suc de rosii si acopera-le bine cu capace.
Pune borcanele unul langa altul in cratite mai inalte, adauga apa calduta astfel incat sa fie 2/3 din inaltimea borcanelor.Acopera borcanele cu un ziar si pune la fiert. Din momentul in care apa a inceput sa fiarba, lasa 1/2 de ora. Dupa acest timp inchide focul, acopera borcanele cu un prosop gros si lasa-le sa se raceasca incet, pana a2a zi.
Pune borcanele, curatate bine, pe rafturi in camara si savureaza-le iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.