Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti.
Pentru 4 persoane
Umplutura
- un morcov mediu, ras
- un ardei mediu, taiat fasii
- cateva frunze de varza (salata am avut eu) tocate fasii
- 1 conserva muguri de soia
- o mana de orez (ramasa de la masa de pranz)
- 1 lingura sos de stridii (optional)
- 2 linguri sos de soia
- cateva picaturi sos iute (dupa gust)
- 3 linguri ulei de porumb
- 16 foi de orez, pentru impachetat
- 4 catei mari de usturoi rasi sau tocati foarte fin
- 1 lingura sos soia
- 4 linguri vin rosu
- 3 picaturi sos iute
Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare si amestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata.
Cand sunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amesteca putin si pune la racit amestecul.
Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici , pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele. Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru ca se lipesc.
Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie sau cratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul sau doua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt.
Scoate pachetelele pe hartie absorbanta.
Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.
Pofta buna.
- Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life
- Daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta
- In reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez
Faine au iesit. Intotdeauna mi-au placut pachetelele de primavara, cred ca o sa le incerc si eu intr-una din zile. :)
RăspundețiȘtergereBine ai venit, Narnia. Merita incercate pachetelele.
RăspundețiȘtergere