- 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita coriandru, pudra
- 1 lingurita chimion, pudra
- putin chilli
- sare, piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita bicarbonat
- pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
- ulei pentru prajit
Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.
Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.
Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.
Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).
Mi-ai facut pofta cu aceasta reteta ,cred ca o sa o prepar si eu
RăspundețiȘtergereAsa sa faci, lia. Sunt foarte bune.
RăspundețiȘtergereArata grozav! Si acum ca am vazut care sunt ingredientele, o sa mananc si eu! Pana acum nu stiam ce se pune in falafel si nu l-am incercat. O sa ii fac si lui Dan, sigur mananca prima data :))
RăspundețiȘtergereDana, cum e fara carne, nu stiu daca o sa fie fericit :)))) Poate sa-l faci garnitura la o friptura :D
RăspundețiȘtergere