Pagini

16 feb. 2010

Falafel





  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.

 

Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin  pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.


 
 Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.


Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).


4 comentarii:

  1. Mi-ai facut pofta cu aceasta reteta ,cred ca o sa o prepar si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa sa faci, lia. Sunt foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata grozav! Si acum ca am vazut care sunt ingredientele, o sa mananc si eu! Pana acum nu stiam ce se pune in falafel si nu l-am incercat. O sa ii fac si lui Dan, sigur mananca prima data :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana, cum e fara carne, nu stiu daca o sa fie fericit :)))) Poate sa-l faci garnitura la o friptura :D

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.