Am fost zilele trecute la Mega Image si am gasit borcanele cu Curry Rosu (De altfel mai toate ingredientele din reteta asta le am de acolo) si m-am gandit sa incropesc o reteta thailandeza, inspirata de pe condimenteweb.ro
Cam asa arata ce am folosit
adica
- 500 g piept de pui taiat cubulete mici
- 2 borcane cu amestec de legume chinezesti (muguri de soia, porumb tanar, bambus felii, castane de apa felii)
- 2 linguri pasta curry rosu
- 3 catei de usturoi taiati fin
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 linguri sos de peste (care e folosit in loc de sare)
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 lingurita zahar brun
- 1 mana de frunze de busuioc
- 3 cepe verzi taiate mic
- 1/2 lingurita praf de chilli (eu n-am avut ardei uscat chilli)
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 2 linguri ulei
Pune uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica la suprafata. Pune bucatile de carne si 1/2 din laptele de cocos si gateste la foc mic pana ce carnea e facuta.
Adauga restul de lapte, sosul de peste, zaharul, legumele, chilli, ceapa, amesteca si gateste la foc mediu- mare 5-10 minute pana scade sosul.
Adauga sucul de lamaie si busuiocul, amesteca-le. Serveste cu taietei de orez.
next time sa pui si coriandru proaspat (tocat lejer) la final. :)
RăspundețiȘtergere@ crazyMotherCooker
RăspundețiȘtergereDa, de obicei se pune coriandru (sau patrunjel) la curry, dar asta e facut cu busuioc.