Am aceasta reteta de la bunica mea. Nu m-am priceput eu prea bine la ornat (am incercat sa fac o pasta de zahar, dar n-am prea reusit), dar ies niste biscuiti de ti se topesc in gura!
Ingrediente:
-
600 g faina pentru patiserie
-
300 g unt gras, taiat
bucatele mici, mai moale
-
300 g zahar pudra
-
4-5 galbenusuri (sau 4 galbenusuri +
1 ou)
-
Vanilie dupa gust
-
1 praf de sare
- Putina smantana (sau apa minerala, sau apa) ca sa se lege coca
Indicatii:
Amesteca faina cu zaharul si amesteca
impreuna cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in
acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care
poate fi intinsa.
Pune la frigider ½ ora. Intinde o foaie subtire si
taie forme dupa cum iti plac.
Coace pe o tava unsa sau pe hartie de pergament 15
minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.