- 150 g ovaz, facut faina mai mare
- 280 g faina
- 70 g cacao
- 200 g zahar brun
- 200 g zahar tos
- 3 oua
- 100 g unt moale
- 100 g unt de arahide
- 1 pliculet praf de copt (aprox 2 lingurite)
- vanilie, 1 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- alune de padure
Taie untul (nu cel de arahide) in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, cacao) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de ovaz si untul de arahide. Pune la frigider 1/2 de ora ca sa se intareasca.
In timpul asta incalzeste aragazul la 180C.
Pune hartie de copt pe tava si fa bilute din compozitie. In mijlocul fiecareia pune o aluna. Coace cam 15- 20 minute, sau pana ce nu mai sunt moi. Lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 4 tavi.
Arata super... Felicitari!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Olguta. Iti multumesc pentru vizita.
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac mult cum arata! Trebuie sa fie aromati si gustosi. De care ovaz ai folosit? Fulgi?
RăspundețiȘtergereFulgi Elena. Simpli. Si daca vrei poti sa-i lasi chiar intregi.
RăspundețiȘtergere