Caisele sunt la mare cautare vara asta, Daca ati facut dulceata sau gem de caise si nu mai aveti ce face cu ele, ia sa le punem noi intr-o prajitura. Cea mai simpla si rapida ar fi pandispanul cu caise. Acesta e un pandispan clasic, fara praf de copt, pe care am invatat sa-l fac in adolescenta
- albusul de ou trebuie mixat tare, in asa fel incat daca intoarceti castronul cu fundul in sus, sa nu cada
- cand puneti celelalte ingrediente in albus folositi o spatula si amestecati nu foarte mult, doar cat e necesar. Amestecati de sus in jos, nu circular, ca sa nu scada prea mult din volumul albusului.
Pandispan cu caise
Ingrediente pentru tava de 40 cm x 40 cm
- 7 oua, separate
- 7 linguri de zahar
- 10 linguri de faina
- 5 linguri ulei
- 2 linguri zahar pudra vanilat facut in casa
- 500 g caise
- tava se unge cu unt. cuptorul se incalzeste la 180 C (tare)
- galbenusurile se amesteca putin cu uleiul
- albusurile se mixeaza spuma. se adauga zaharul putin cate putin, continuand mixarea pana ce rezulta o spuma tare. in aceasta spuma se adauga amestecul de galbenusuri. cu o spatula, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase, se adauga galbenusurile in albusuri. apoi se amesteca in acelasi mod faina, in doua transe.
- toarna coca in tava si niveleaz-o cu un cutit. deasupra pune jumatati de caise.
- coace pandispanul 15- 20 de minute la 180 C (sau pana ce trece testul scobitorii). scoate-l din cuptor si presara-l cu zahar vanilat pudra. taie pandispanul cu caise cand s-a racit
Simplu, pufos si delicios.
RăspundețiȘtergerece bine l-ai caracterizat :)
ȘtergereMinunata;eu am pus si la congelator sa fac atunci cand mi-e pofta;pup si o zi buna in continuare!!
RăspundețiȘtergereBravo, Lulu. Eu n-am pus niciodata caise in congelator. Cred ca e vremea sa le incerc.
Ștergereimi place tare mult cum arata!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos, Stefy :)
ȘtergereImi place foarte mult pandispanul si daca este cu caise e si mai bun!
RăspundețiȘtergereAsa e Rocsy. Pup.
ȘtergereFoarte bine arata prajitura!!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
Ștergereyummy...
RăspundețiȘtergerecam da ;)
ȘtergereBuna tare pufosenia asta!!!
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu reteta asta de prajitura si e delicioasa.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa prezentarea!
RăspundețiȘtergere