Pagini

19 iun. 2013

Gem de rubara / Rhubarb jam





Pentru azi v-am pregatit cel mai simplu si rapid gem pe care il puteti face. E din rubarba. Stiu ca in ultima vreme v-am tot dat retete cu rubarba, dar daca imi place leguma asta, ce pot face? Cum am cumparat mai multa rubarba, dupa ce am facut cu o parte prajitura rasturnata, pe restul am transformat-o in gem.
 La fiert rubarba se comporta foarte bine, pentru ca ea nu este foarte zemoasa, asa ca gemul nu trebuie fiert prea mult pana ajunge la consistenta dorita.

*Pentru gem sau dulceata folositi o cratita foarte curata, cu fundul cat mai gros.


Gem de rubara

Ingrediente
  • 1 kg rubarba
  • 700- 800 g zahar
  • 1 lamaie, zeama
Mod de pregatire:
  • Tijele de rubarba fara frunze (care sunt toxice) se spala si se taie in bucati mici. Se pun in cratita impreuna cu zaharul. Se amesteca si se lasa 20 de minute, pentru ca rubarba sa lase putin suc.
  • Cratita se pune pe foc si se lasa pana ce incepe sa se lege, Se amesteca din cand in cand. Focul trebuie sa fie moderat, ca sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
  • Se pune zeama de lamaie si se lasa la fiert pana ce gemul e legat bine. Cam jumatate de ora.
  •  Gemul se lasa la racit si se pune in borcane foarte curate.

8 comentarii:

  1. Ce bine arata! Din pacate pe la noi nu se gaseste in piata. La primavara vreau sa platez in gradina, sper sa se faca si atunci voi putea incerca reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici in Bucuresti nu se gaseste in piata. Eu am luat-o de la supermarket

      Ștergere
  2. Am auyit numai de bine de gemul de rubarba. Trebuie sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam rar gasesc pe la noi rubarba....Gemul acesta arata intr-un mare fel !
    Fur si eu o feliuta, asa de pofta , ca nu am mancat niciodata asa o bunatate.....
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, greu se gaseste. Nu e prea cunoscuta pe la noi.
      O zi buna sa ai, Sidy

      Ștergere
  4. Arata bine,cred ca e delicioasa;eu vad rubarba doar pe la voi prin retete ca pe la noi nu am vazut asa ceva!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu, cam nasol. Poate in anii viitori sa fie mai raspandita, ca tare bun e gemul

      Ștergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.