M-am gandit ca reteta asta simpla e buna azi, 2 Mai, dupa ce ieri v-ati ghiftuit cu gratare de porc si mici. Si poate ca va si doare capul si sunteti obositi
Conopida romanesco la aburi, cu sos de gorgonzola
Ingrediente
- 1 conopida romanesco
- 200 g gorgonzola
- 100 ml smantana grasa
- 30 g unt
- Sare, piper dupa gust
Mod
de pregatire
- Conopida se rupe in buchetele si se spala. Se pun buchetelele intr-un steamer de otel sau bambus (se poate folosi si o strecuratoare din otel). Steamerul se pune in tava si se foloseste programul de abur 100 % al cuptorului Electrolux Combisteam pentru 25 de minute. Daca nu aveti asa ceva, puteti folosi orice alta metoda de "aburire" sau o puteti fierbe in apa pana se inmoaie putin. Dar prin fierbere isi va pierde multe din proprietetile nutritive.
- Dupa ce conopida a fost scoasa din cuptor, se pregateste sosul de gorgonzola: se topeste untul, se adauga smantana si se lasa la foc mic pana ce incepe sa fiarba usor. Se adauga gorgonzola rupta in bucati mici. Se amesteca usor, la foc mic, 3-4 minute, pana ce branza s-a topit in sos. Se potriveste de sare si piper.
- Buchetelele de conopida se stropesc din abundenta cu acest sos.
Arata prea bine sa nu salivez.. :)
RăspundețiȘtergereMie imi place foarte mult conopida, oricum pregatita.
RăspundețiȘtergereSosul este ....de milioane.
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
Un Paste fericit sa ai !
O mancarica rapida si sanatoasa! Imi place combinatia! >:D<
RăspundețiȘtergerePaste fericit, draga Brandusa!
RăspundețiȘtergere