Azi vreau sa va povestesc despre ultima mea aventura culinara. Se numeste Taverna La Zavat si o gasiti in bucuresti pe Popa Nan. Cum am ajuns eu aici? Am castigat un concurs.
Taverna La Zavat e situata pe o strada centrala si circulata, dar intrand inauntru gasesti o oaza de liniste. Cu muzica frumoasa greceasca. Ce mi-a placut mult e ca are saloane separate pentru fumatori si nefumatori. Pentru mine e foarte important sa nu plec acasa mirosind a tutun!
Pentru inceput, pe masa au aparut antreurile: Hummus, Icre de crap, Branza feta condimentata. Foarte consistente toate, asa ca te puteai satura doar cu ele. Mai ales ca au avut alaturi pita calda.
Bune toate. Icre adevarate, nu din alea umflate cu paine sau mai stiu eu ce. Cu ceapa rosie.
Branza cremoasa, foarte putin sarata si stropita cu un ulei cu ardei iuti. Cel mai mult mi-a placut hummusul, pe care nu stiu de ce ei il numesc Tahini. Eu stiu ca tahini e pasta de susan, pe care in nici un caz nu o poti manca simpla. Ce am mancat eu, foarte bun de altfel, era pasta de naut cu tahini, adica hummus.
Felul principal a fost un file de dorada la gratar, cu legume intr-un sos cu otet balsamic si ardei iute.
Pestele bine facut, suculent si nu uscat. Legumele facute, dar inca tari. Iar sosul o nebunie. Impreuna s-au amestecat intr-o farfurie gustoasa, cu textura si atragatoare ochiului. Si papilelor gustative.
Desertul a intregit toata masa. De fapt cred ca pe el trebuia sa-l mancam primul :P
Tort de ciocolata cu nuca si caramel Ce-ti poti dori mai mult?
Am fost si eu anul trecut la Taverna Pescareasca la Zavat si nu mi-a mai venit sa plec...am stat de la pranz pana seara tarziu, ca am avut cu cine ;-)
RăspundețiȘtergereTotul a fost minunat, am fost o rasfatata si o norocoasa.
Cred ca la fel ai fost si tu.
Wow un adevarat festin culinar!
RăspundețiȘtergere