Hello my friends. Stiti ca maine e St Patrick's Day, nu? Adica e ziua Irlandei. In ultimul timp a inceput sa fie sarbatorita si la noi, mai ales ca implica mancare buna, bere multa si (de anul acesta) o parada impresionanta in Bucuresti. Pe care eu o astept cu interes. Cu ocazia acestei sarbatori, cei de la Guinness s-au gandit sa implice si bloggerii culinari. Prin urmare azi gatesc cu bere neagra. Din cate am inteles cu cea mai buna: Guinness. Am ales sa fac o tocana groasa, cu legume delicioase. Si pentru ca o prietena mi-a facut pofta de coada de vita, asta am folosit.
Poate nu stiati ca de la vita se poate folosi si coada, dar va spun eu ca e delicioasa. E buna in ciorba, dar si tocana primeste un gust deosebit de la ea. Asta pentru ca are oase cu maduva si carnita. Tocana asta se face simplu, dar dureaza ceva pana e gata: cam 2-3 ore. Asa se dezvolta cel mai bine gusturile: prin gatire indelungata, la foc mic, in bere neagra.
Dar gata cu vorbaria, hai sa vedem reteta. Si La Multi Ani, Irlanda!
Tocana din coada de vita cu bere Guinness
Ingrediente pentru 4 persoane
- 1 coada de vitel (aprox 1,5 kg)
- 300 ml bere Guinness
- 3 morcovi, taiati rondele
- 300 g arpagic mare
- 200 g ciuperci
- 500 ml apa
- 1 ramurica rozmarin
- 1 ramurica cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
- Coada de vitel se taie in bucati. Uleiul se incalzeste intr-o cratita mare. In ulei se auresc bucatile de vita, pe toate partile. Se scot cin cratita si se pastreaza.
- In grasimea rezultata se soteaza ceapa, morcovii si ciupercile. Se pune carnea deasupra si se acopera cu apa. Adauga rozmarinul, cimbrul si dafinul. Acopera cratita si las-o la fiert. Fierbe la foc mic, cam o ora.
- Adauga berea, si mai fierbe 20 de minute. Potriveste de sare si piper si mai adauga cate putina apa, daca sosul a scazut prea mult. Mai fierbe inca jumatate de ora, sau pana ce carnea e fiarta bine.
- Tocana din coada de viat se serveste alaturi de o salata simpla si un pahar de Guinness :)
O minunatie ti-a iesit aici !!! Ciorba din coada de vita am mancat dar tocanita....inca nu.Grozava trebuie sa fie asa preparata de tine....
RăspundețiȘtergereDuminica frumoasa si....insotita sa ai !
Te tzuc !
buna a fost, asa e :)
ȘtergereDa, sigur ca stiu. Putin. Olivier mai mult!
RăspundețiȘtergere:))) Barbatii astia ... pe toate le stiu :P
ȘtergereDaca zici Guinness atunci ai tras lozul castigator! E cea mai buna bere daca ma intrebi pe mine! Invidiez coada aia de vita, zau asa!
RăspundețiȘtergereAsa o fi, Oana. Nu stiu, pt ca mie-mi place berea doar in mancare ;)
ȘtergereNu-s fan bere, dar in mancare merge :) Place ce-ai facut aici!
RăspundețiȘtergereSimona, nici eu nu beau bere. Numai in mancare ;)
ȘtergereO mancare pe cinste!!!la mine in Galati nu stiu unde se duc aceste cozi ca eu nu am vazut niciodata si tare as fi vrut si eu sa cumpar;dar pana gasesc eu ma satur privind la tine!!!
RăspundețiȘtergereAdevarul este ca nici in partea cealalta a tarii nu am vazut coada de vaca, draga Lulu.....
ȘtergereDeci Brandusa e ...privilegiata !
Fetelor, sa stiti ca nici pe aici nu se gaseste prea des. Eu am cumparat de la o macelarie arabeasca.
Ștergere