Iata-ne si in 2013. Bine ne-am regasit. Va multumesc pentru toate urarile pe care mi le-ati trimis. Si sa speram ca anul asta sa fie cel mai frumos si incitant dintre toti pe care i-am trait pana acum.
Cum au fost zilele de vacanta? Ati stat prin bucatarie? Sunt sigura ca da, ca altfel nu ati fi prietenii mei :))) Ce ati facut bun? Mi-ar face o mare placere sa impartasiti cu mine retetele de bunaciuni pe care le-ati gatit.
Pentru azi am pregatit ceva foarte usor, pentru ca dupa atatea "porcarii" mancate in ultima vreme, nu mai vreau sa vad carne. Puteti face acest taco folosind tortilla cumparate, dar eu am preferat sa le fac in casa. E foarte usor, asa ca va indemn sa incercati macar o data si va spun sigur ca n-o sa le mai cumparati :)
Reteta de tortilla facuta in casa o puteti gasi aici
Tacos cu creveti si guacamole
Ingrediente pentru 3 persoane :
6 tortilla (cumparate sau facute dupa reteta ce urmeaza)
Umplutura de guacamole si creveti
- 12 creveti curatati si decorticati
- 100 ml vin alb
- 3-4 avocado moi (coapte)
- 3 rosii
- 3-4 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 2-3 lime (sau lamaie)
- 1/2 lingurita chili
- sare dupa gust
- patrunjel verde tocat
- 250 g faina pentru paine
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei de porumb
- 200 ml apa fierbinte
Mod de preparare:
- Pune la fiert 500 ml de apa. Cand apa a inceput sa fiarba, adauga crevetii si vinul. Lasa la fiert 3 minute (crevetii se vor face roz). Scoate-i din apa si lasa-i la racit.
- Taie avocado cubulete ca aici. Pune-l in castron si stropeste-l cu zeama de lamaie. Adauga coaja de la o lime/lamaie.
- Taie rosia in cubulete. Taie ceapa si usturoiul in felii subtiri. Amesteca toate in castron, adaugand sare si zeama de lamaie dupa gust. Adauga si chili. Pune si crevetii gatiti. Amesteca tot si lasa la frigider 10 minute (sau pana ce termini de copt tortilla).
- Coace tortilla dupa reteta pe care o gasesti aici
- Dupa ce s-au racit putin, umple fiecare tortilla cu salata si presar-o cu patrunjel verde.
Pe mine m-ai cucerit de cum am zarit crevetii (cu care as putea lejer sa ma hranesc pana la sfarsitul zilelor :D).
RăspundețiȘtergereMulte ganduri frumoase pentru anul care tocmai a sosit si, desigur, multe clipe savuroase iti doresc si eu!
Un an nou cat mai fericit si plin de retete delicioase!
RăspundețiȘtergereBeautiful tacos! Happy New Year!
RăspundețiȘtergereImi place reteta asta de mor! de pofta bineinteles! Nu pare asa de complicat de facut si cred ca are un gust minunat.
RăspundețiȘtergereNu e complicata deloc! Si e minunata. Sa o faci, ca sigur o sa-ti placa
Ștergere