<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: 01.05.2012 - 01.06.2012

Cooking with my soul

31 mai 2012

De 1 Iunie - Cupcakes pentru un zambet.










Maine e 1 Iunie, stiati? Bineinteles ca stiati, sunt sigura ca nici un copil nu va lasa sa uitati asta :) Nu-i asa ca le-ati cumparat numai bunataturi? 
Anul acesta Emily de la "Emily's cupcakes" a initiat impreuna cu Sugar Spice boutique un proiect prin care vrem sa aducem un zambet pe obrajii copiilor mai putin favorizati de soarta, care n-au parinti sau care traiesc in conditii foarte grele. Impreuna cu alti 12 bloggeri particip si eu la proiect si am pregatit ceva muffinsi, cu vanilie si ciocolata. 
Toate prajiturelele facute de bloggeri vor fi oferite copiilor de la centrul " Pinocchio", precum si celor peste 100 de copii ai străzii, carora "Speranta pentru Romania" o sa le ofere si o masa calda.

Sa speram ca toti copiii se vor simti iubiti si ocrotiti, asa cum merita.
Hugs.



Etichete: , , ,

Salata de couscous cu menta, lamaie si branza feta (Couscous salad, with mint, lemon and feta cheese)








Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;)

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase)
  • 4 cani de apa
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • cozile de la 1-2 cepe verzi, tocate marunt
  • frunzele de la 1 ramurica de mente, tocate marunt
  • frunzele de la 2 ramurele de oregano, tocate marunt
  • frunzele de la 2- 3 ramurele de patrunjel, tocate marunt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g branza feta, taiata cubulete
  • 1 ardei iute uscat rosu, tocat marunt

Mod de preparare :
  • Apa se fierbe cu sarea si se pune peste cous cous, intr-o craticioara. Se acopera si se lasa sa se raceasca putin.
  • Cand couscousul e caldut, se adauga celelate ingrediente si se amesteca bine.
  • Salata se poate servi calduta, ca garnitura la ceva carne (eu am mancat-o cu osso bucco) sau ca antreu. Este foarte aromata si gustoasa.




Etichete: , , , , , , , , ,

25 mai 2012

Supa de salata verde cu afumatura (Lettuce soup with smoked bacon)







Recunosc, chiar daca mie nu-mi place, supa asta de salata verde e foarte raspandita. Am gasit o multitudine de retete, si cred ca fiecare familie o are pe a sa proprie. Eu, recunosc, am facut-o dupa Sanda Marin, pentru ca pana acum n-am mai mancat supa de salata. Se pare ca am nimerit reteta, mama si sotul meu fiind foarte incantati de ea. In reteta originala se foloseste untura si slanina afumata, dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul. Ulei si sunca afumata a fost maximul de grasimi pe care le-am putut oferi mesenilor :)

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 4 fire ceapa verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 6 salate mici (cam 6 maini de frunza de salata)
  • 50 g sunca afumata, taiata fasii subtiri
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • otet dupa gust



Mod de pregatire:
  • Toaca ceapa, toaca usturoiul. taie salata in fasii subtiri. 
  • Pune la fiert 3litri de apa impreuna cu ceapa si jumatate din usturoi. Lasa la fiert 10 minute. Dupa acest timp adauga salata si mai lasa la fiert 2-3 minute.
  • In acest timp incalzeste uleiul si prajeste in el sunca afumata. Cand aceasta e aproape gata, pune si restul de usturoi. La foc foarte mic, amestecand, lasa pana ce usturoiul s-a inmuiat. Toarna acest amestec de sunca si usturoi peste supa si mai da un clocot. Ia oala de pe foc.
  • din cele doua oua fa o omleta si coce-o in tigaia in care ai prajit sunca. Taie omleta in fasii si pune-o in supa. Mai da un clocot.
  • Potriveste supa de sare si piper. Cand se serveste, fiecare isi pune cat otet vrea. 


Etichete: , , , , , ,

23 mai 2012

Cupcakes albe cu cocos (White cupcakes)





Va era dor de niste cupcakes? Mie da. Nu stiu cum, dar n-am mai facut de mult timp. Pe acestea le-am gandit special pentru editia alba a Tea party- ului lui Emily. Prin urmare, am facut White cupcakes.


Nu-i asa ca sunt dragute? M-a ajutat si decorul din ciocolata roz si hartiutele alea rozalii cu bulinute (pe care le-am castigat la un concurs Sugar Spice)  :P


Ingrediente:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 200 g branza de vaci 
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nuca de cocos fulgi
Mod de pregatire:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C.
  • Amesteca faina cu praful de copt. 
  • Bate untul cu zaharul, apoi adauga albusurile si esenta de vanilie. Bate bine cu mixerul. Adauga faina amestecata cu praf de copt si amesteca pana ce se omogenizeaza.
  • Pune hartiute in tavile de cupcakes si umple-le 3.4 cu coca.
  • Coace 20- 25 de minute in cuptorul la 180 C, cu atentie sa nu se maroneasca deasupra. Se lasa la racit.
  • Amesteca branza de vaci cu zaharul si orneaza fiecare cupcake cu aceasta crema. Presara fulgi de cocos deasupra.



Etichete: , , , , ,

21 mai 2012

Tort aniversar cu ciocolata, mascarpone si praline (Anniversary cake with chocolate, mascarpone and praline)






Luna mai este pentru mine plina de evenimente deosebit de placute, zile cand imi sarbatoresc trei dintre cele mai importante persoane din viata mea. Asta fara sa pun la socoteala si doi Constantini. Tortul facut pentru fimiu n-a mai ajuns sa fie fotografiat. Dar pe acesta, facut pentru sotul meu, n-am vrut sa-l las din mana pana ce n-a stat la shooting. Nu prea mult insa, asa ca pozele nu sunt prea reusite. De vina sunt toti pofticiosii aia (se stiu ei) care vroiau tort cat mai repede :)

Ingrediente pentru forma de tort de 28 cm:

Pentru blat:
  • 7 oua, separate
  • 7 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao neagra
  • sirop: 400 ml apa + 200 g zahar + sucul si coaja de la o lamaie
Pentru creme:

Crema 1: 250 g mascarpone + 2 linguri cacao + 3 linguri zahar pudra
Crema 2: 200 g ciocolata neagra + 200 ml frisca lichida
Crema 3: 250 g mascarpone + 3 linguri zahar pudra + colorant alimentar galben + 1 lingurita esenta naturala de vanilie

Pentru praline: 125 g zahar tos + 2 linguri apa + 50 g migdale




Mod de pregatire:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 C. O forma rotunda cu fund detasabil se unge cu unt. Pe fund se pune hartie de copt.
  • Albusurile se bat pana se intaresc. Se adauga zaharul si se bate cateva minute, pana ce spuma de albus este tare.
  • Galbenusurile se omogenizeaza, apoi se toarna in albusuri si se amesteca usor cu o spatula.
  • Faina se amesteca cu cacaoa si se cern. Se pun in amestecul de oua si, cu o spatula, se incorporeaza amestecand de jos in sus, cu miscari circulare. Coca se toarna in forma, si se uniformizeaza cu o spatula. Se coace la 180 C pentru 25- 35 de minute (pana trece testul scobitorii)
  • Blatul se scoate din cuptor, se lasa 10 minute in forma, apoi aceasta se scoate. Se scoate si hartia si se lasa la racit. Abia cand e racit complet, blatul se poate taia.
  • Se face siropul: fierbe apa cu zaharul, pana ce volumul scade la jumatate. Se pun inauntru zeama si coaja de lamaie. Se lasa la racit.
  • Praline: Pune folie de aluminiu pe fundul unei tavi. Amesteca zaharul cu apa si lasa-le la foc mic, fara sa amesteci, pana ce zaharul se caramelizeaza. Amesteca rapid migdalele inauntru si toarna amestecul pe tava in strat subtire. Lasa la racit. Pune pralinele in blender si toaca-le putin. Lasa si bucati mai mari.
  • Crema 1: Amesteca mascarpone cu zahar si cacao, pana se omogenizeaza. Din aceasta crema se pastreaza cateva linguri, ca sa se orneze lateralele tortului. 
  • Crema 2: incalzeste usor frisca lichida. Pune inauntru ciocolata rupta bucati mici. Lasa pana se topeste. Amesteca pana ce crema se omogenizeaza. Lasa crema la racit si pune-o in frigider 30 de minute. Dupa aceasta mixeaza crema, pana se intareste.
  • Crema 3: Amesteca mascarpone cu zahar si esenta naturala de vanilie, pana ce se omogenizeaza. Adauga colorantul si amesteca bine.
  • MONTAJ: Se taie blatul in trei si fiecare bucata se stropeste bine cu sirop.
  • Se pune unul din blaturi pe o farfurie mare si se unge cu crema 1. Deasupra se pune al doilea blat, apoi crema 2. Deasupra se pune al treilea blat. Lateralele se ung cu restul de crema 1. Pe laterale se pun praf si bucati de praline.
  • Deasupra ultimului blat se pune crema 3 in diferite forme. Se presara praline.
  • Tortul se lasa la rece minim o ora inainte de a fi taiat.
La multi ani!

Etichete: , , , ,

Life in pictures





 Un proiect initiat de Costin Comba


Foc de tabara / Bonfire


Etichete: ,

17 mai 2012

Pizza alba cu trei branzeturi si pesto de leurda (White pizza with three cheeses and wild garlic pesto)






Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu  am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am vazut in fata ochilor: o bucata de feta, niste masline verzi ratacite, bucata de parmezan. Am mai zarit si pesto-ul de leurda facut acum cateva saptamani, dar (ma gandeam eu) sigur n-a rezistat atata timp. BA DA! Nici nu mi-a venit sa cred. E la fel de bun ca in prima zi.
Si din toate astea, iata ce a iesit


Ingrediente pentru 4 pizza mici:

Pentru coca
  • 500 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 250 - 300 ml apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline (cu aroma de busuioc am avut eu)
  • 1 lingura oregano uscat
Pentru topping
  •  200 g branza feta
  • 200 g mozzarella (din aia moale, in lichd)
  • 200 g parmezan ras
  • 2 linguri pesto de leurda (sau pesto de busuioc)
  • 20 masline verzi, fara samburi, feliate
  • 2 lingurite oregano uscat



Mod de pregatire:
  • Cuptorul trebuie incalzit foarte bine, la cea mai mare temperatura pe care o suporta.
  • Ca sa faci coca, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde coca in 4 cercuri (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) nu foarte groase (cam 1/2 cm). Pune-le in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
  • Taie mozzarella in bucatele mici. Cu un cutit ascutit imparte usor fiecare cerc in 8 parti. Pe fiecare felie pune: mozzarella si pesto, sau branza feta si masline, sau parmezan ras si oregano, sau orice combinatie doresti.
  • Coace pizza 15- 20 de minute la 200 C.

In timp ce faceam pozele mirosea asa de frumos, ca pe cuvant, nu m-am putut abtine sa nu musc din pizza asta.


Etichete: , , , , , , , ,

15 mai 2012

Giveaway - 1500 Facebook friends






Buna ziua dragii mei. Azi e marti. Dar nu sunt trei ceasuri rele, nicidecum! Asta pentru ca azi m-am hotarat sa-mi cadorisesc cei aproape 1500 de prieteni ai blogului de pe Facebook cu doua premii delicoase de la Jamie :)

1) Cartea lui Jamie Oliver "Acasa la Jamie"
2) Sare cu piper szechuan, chili si ghimbir +  Sare cu cimbru, lamaie si dafin - ambele de la Jamie Oliver.

Cum puteti sa le castigati? Simplu. Iata ce trebuie sa faceti

1) Dati LIKE (daca n-ati facut-o inca) paginii de facebook Cooking with my soul    sau aici https://www.facebook.com/pages/Cooking-with-my-soul/174350592624882

2) Dati LIKE si SHARE postarii de pe Facebook pe care o gasiti aici


Acest giveaway incepe azi, 15,05.2012 si se va termina pe 29.05.2012 la ora 23:59

Premiile se acorda prin tragere la sorti pe 30. 05.2012 astfel: prima persoana trasa la sorti va castiga premiul 2, a doua persoana trasa la sorti va castiga premiul 1.
Tragerea la sorti se face prin random.org.

Persoanele castigatoare vor fi anuntate atat pe blog, cat si pe pagina de Facebook a blogului "Cooking with my soul" . Aceste persoane sunt rugate sa trimita mesaj cu datele personale in termen de 48 de ore. In caz contrar, voi extrage alt castigator.

Va pup si SUCCES!


Premiile vor fi trimise doar pe teritoriul Romaniei.


Etichete: , ,

14 mai 2012

Ciorba de loboda si spanac (Sour soup, with orach and baby spinach)






In weekend a fost cald. Tare cald. Si noi a trebuit sa muncim: gletuit, pus tavane false, smotru, etc, etc. Cum timp de facut mancare n-am avut, am trantit o ciorba racoroasa cu ce verdeturi am gasit prin gradina. Plus un borcan de suc de rosii puse asta toamna. Si am mancat asa, muncitoreste, la botul calului ca nici de pus masa n-am avut timp :P

Ingrediente:
  • 6 fire de ceapa verde
  • 3 fire de usturoi verde
  • 2 maini (legaturi) cu loboda rosie
  • 2 maini cu spanac tranar
  • 1 borcan suc de rosii
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 4 fire de leustean
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de marar
  • sare dupa gust
  • lamaie pentru servit

 Mod de pregatire:
  • Toaca separat partea alba si partea verde a cepelor. De la usturoi toaca numai partea alba. Spala bine loboda si spanacul si taie-le bucati. Taie marunt leustenul, patrunjelul si mararul.
  • Incalzeste uleiul intr-o oala de 6 litri si pune usturoiul si partea alba a cepelor. Caleste-le la foc mic. Umple oala 3/4 cu apa si las-o sa fiarba cam 5 minute, pana ceapa si usturoiul sunt moi.
  • Adauga verdeturile (loboda, spanac, cozile verzi de ceapa) si sucul de rosii. Fierbe inca 3-5 minute, sa se inmoaie toate legumele. Cu un minut inainte de a inchide focul, pune ierburile aromate (leustean, patrunjel, marar). Potriveste de sare.
  • Ciorba se poate manca atat calda, cat si rece. Se serveste cu putina zeama de lamaie. A doua zi e si mai buna.

Voi trimite reteta aceasta si provocarii "Dulce Romanie" din luna mai 2012, pentru care Andreea a ales ca tema spanacul.

Etichete: , , , , , ,

11 mai 2012

Reteta rapida - Pui cu morcovi si cartofi noi (Herbed chicken thighs with spring carrots and potatoes)







In ultima vreme lumea ma "acuza" prieteneste ca retetele mele sunt cam sofisticate si au mult prea multe ingrediente. De aceea m-am gandit sa incep o rubrica in care sa pun retete rapide si cu, sa zicem, 5 ingrediente (fara sare si piper, ca din astea presupun ca are toata lumea prin casa). Si asta fara sa fac rabat de la gust. Recunosc, pentru mine va fi o provocare, asa ca urati-mi succes!

Pentru inceput, am ales niste legume de primavara aromate cu oregano. Am pus si niste ciocanele de pui, asa pentru design :))

Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 8 ciocanele de pui, curatate
  • 1,5 kg cartofi noi, curatati
  • 8 morcovi mici, de primavara, curatati
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 1 lingura cu oregano uscat
  • sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Pune carnea si legumele in tava de la aragaz. Toarna uleiul deasupra.  Presara oregano, sare si piper. Cu mainile amesteca bine toate din tava, ca sa fie ingredientele amestecate.
  • Toarna 1/2 de pahar cu apa (sau vin daca ai) in tava, apoi pune la cuptor cam 30 de minute.
  • Gata, asta e tot! Va garantez ca o sa va placa nespus.

Etichete: , , , , , ,

8 mai 2012

Rata cu varza dulce, chimion si mere (Duck on cabbage with cumin and apples)






Ce avem noi aici? Rata pe varza. Simplu si banal ar zice unii. Da si nu. Asta pentru ca desi e o reteta foarte simpla, asocierea dintre rata, varza, mere, chimion si ce am mai pus eu pe acolo a schimbat radical gustul clasic. Aceasta este o reteta normanda, asa ca m-am gandit ca cel mai bine ar fi s-o gatesc intr-o cratita de ceramica Emile Henry. Rosioara asta s-a comportat impecabil si direct pe flacara de la plita, si in cuptor unde a transpirat la 200 C. Si, in plus, a tinut mancarea calda vreo 7 ore, ca dupa aia am transferat-o eu in altceva, ca nu se mai racea odata s-o pot pune in frigider.

Mare grija sa aveti cand o folositi pentru prima oara, ca sa nu apara mici crapaturi in ceramica. Toate indicatiile vin odata cu cratita, dar mie mi s-au parut interesante, asa ca vi le spun si voua: in cratita noua se pune lapte cat sa-i acopere fundul, apoi se pune pe plita si se lasa pana cand laptele fierbe. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Abia apoi se spala bine cratita si poate fi folosita la orice tip de mancare. Daca va place craticioara mea, o puteti gasi in multe alte forme si culori pe siteul Kitchen Shop. Eu am folosit-o cu mare succes si cred ca-si merita banii.



Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 2 pulpe si 2 aripi de rata crescuta la tara (cumparata daca nu gasesti altfel)
  • 1 varza (cam 1 kg) taiata mare
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 100 ml supa clara de pui (sau apa)
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita rasa de seminte de chimion
  • 2 mere, curatate si taiate felii mari
  •  sucul de la 1/2 de lamaie
  • sare, piper dupa gust

Mod de pregatire:
  • Incalzeste cuptorul la 200 C.
  • Incalzeste cratita la foc moderat si pune in ea (fara nici un fel de grasime) bucatile de carne cu pielita in jos. Intoarce-le de cateva ori, pana cand devin aurii pe toate partile (cam 15 minute). Scoate-le pe o farfurie. Scurge grasimea din cratita si lasa doar 2-3 linguri.
  • Pune ceapa in cratita si, la foc mic, las-o cam 5 minute pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Pune in cratita merele si supa clara de pui si fierbe-le acoperit, la foc mic, pana ce merele se inmoaie.
  • Scoate merele din cratita. Pune in ea varza, apoi deasupra pune bucatile de carne si merele. Presara cu chimion, sare si piper. Toarna deasupra vinul si sucul de lamaie.
                   
  • Acopera cratita si pune-o la cuptor 30 de minute. Da jos capacul si mai las-o 15 minute, pana ce se aureste carnea. 
  • Mancarea se poate servi cu putina smantana deasupra.

Etichete: , , , , , ,

7 mai 2012

Ciuperci la gratar cu Miez de lapte





Daca sunteti cititori de bloguri culinare, stiti ca Delaco, cei care fac branzeturile alea bune, au scos pe piata o noua gama numita Miez de lapte. Cu ocazia asta au avut o campanie de promovare tare draguta si gustoasa, pentru ca au trimis muuuultor bloggeri culinari cate o gentuta plina de bunatati. Eu, recunosc, am mancat mare parte din branzica asta goala, cu paine de casa si ceapa/ridichi/castraveti. Tare mult mi-a placut, pe bune! Si sa stiti ca aprecierea asta vine de la un mare mancator de branzeturi. Branzica este moale, nu e sarata aproape deloc (ceea ce eu am apreciat) si are un gust fin.
 Cu ultimele bucatele de Miez de lapte mici m-am gandit sa fac ceva mai special. Dar, cum era 1 Mai si aveam de gand sa mergem la tara sa facem primul gratar pe anul asta, ce a iesit a fost cat se poate de simplu. Si gustos! Am umplut ciupercutele cu branza din asta molicica. Mie mi-a placut asa de mult, ca nici n-am mai mancat din porcarelile alea pe care le vedeti in poza. Ceea ce va doresc si voua ;)
Pupi si gratareala placuta!


Etichete: , , , , ,

4 mai 2012

Prajitura cu unt de arahide si fructe de padure (Peanut butter and berries cake)






Pentru azi m-am gandit sa va aduc o prajiturica foarte rapida si foarte buna. Are in ea fructe de padure (ce am mai gasit prin congelator) si unt de arahide. Mie mi-a placut tare mult cu cafeaua de dimineata si, spre surprinderea mea a fost la fel de buna si dupa 3 zile (asta pentru ca am fost plecati de acasa si am uitat s-o luam cu noi :P). Ingredientele sunt pentru tava mare de aragaz.

Ingrediente:
  • 200 g unt, taiat cubulete
  • 3 linguri unt de arahide crunchy (optional)
  • 6 oua
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 400 - 500 g faina
  • esenta naturala de vanilie
  • 300 g fructe de padure (congelate sau proaspete)
  • 200 g zahar tos
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de pregatire:
  • Decongeleaza fructele si pastreaza sucul. Daca folosesti fructe proaspete, din 100 g fa suc.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Unge tava de aragaz cu unt.
  • Mixeaza untul cu zaharul pana se omogenizeaza putin (2-3 minute). Adauga untul de arahide si mixeaza.
  • Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia.
  • Amesteca praful de copt in faina si adauga peste crema de mai sus. Mixeaza la viteza mica (sa nu se imprastie faina) pana ce se omogenizeaza toate. In final coca nu trebuie sa fie foarte moale, adica sa nu curga.
  • Pune coca in tava si intinde-o uniform cu o spatula. Presara fructele peste coca si pune tava in cuptor. Coace 20 de minute la 180 C.
  • Scoate tava din cuptor si toarna peste prajitura sucul de fructe. Presara zahar pudra. Lasa prajitura cu fructe de padure si int de arahide la racit, apoi tai-o in patrate.



Etichete: , , , , ,

2 mai 2012

Curry verde tailandez, cu pui si legume (Thai green curry with chicken)




Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta, pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde.



Manerele fiind de otel se cam incalzesc in timpul gatitului, dar setul are si o manusa antitermica care e de mare ajutor. Si am mai gasit in setul acesta de la KitchenShop, un capac cu senzor de temperatura care se potriveste perfect pe wok si nu lasa aburul sa iasa din mancare, o spatula de silicon si un gratar semicircular numai bun de folosit la stir- fry.  Adica tot ce ai nevoie ca sa gatesti intr-un wok. Buna achizitie am facut.

Si acum, reteta de Curry verde cu pui



Ingrediente pentru 4 persoane:
  •  3-4 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mai mari
  • 4 linguri de pasta de curry verde facuta in casa (sau cumparata)
  • 200 - 300 ml lapte de cocos
  • 100 ml supa clara de pui (sau apa)
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei galben, taiat felii mari
  • sos de peste (in loc de sare)
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie)
  • optional: ardei iute verde

Mod de pregatire:
  • Incalzeste wokul apoi pune uleiul si pasta de curry verde. Prajeste-o putin. Adauga laptele de cocos

 

  • Amesteca-le bine. Adauga carnea si apa si fierbe curry- ul la foc mic, acoperit, 10- 15 minute.
  • Adauga legumele si mai lasa pana ce si acestea sunt fierte. Adauga sucul de lamaie. Potriveste de sare si iuteala.
  • Acest curry verde se serveste cu orez simplu sau cu taietei.

Etichete: , , , , , ,