Sa gatesc cu vin este ceva la ordinea zilei in bucataria mea. Dar berea, ehe asta e alta poveste. Pana acum n-am folosit-o decat o data, si atunci era bere blonda. Prin urmare teritoriul asta este aproape virgin pentru mine. Am facut reteta de vita cu bere neagra de doua ori in aceeasi saptamana, pentru ca prima oara am zbarcit-o :P Va spun asta ca sa nu faceti si voi aceeasi greseala: nu folositi mai multa bere decat cea care e data in reteta. In caz contrar mancarea devine amara si n-o mai puteti drege prea usor.
De asemenea va sfatuiesc sa incercati sa gasiti bere neagra din import, pentru ca aceea are un gust mai bun si e mai neagra. Cea de la noi e mai diluata.
In mod general, aroma aleasa pentru a se alatura acestui tip de mancare este rozmarinul. Eu am incercat sa balansez putin gustul amarui al berii cu putina scortisoara. Si bine am facut. Alegerea e potrivita, gustul final fiind deosebit.
Vita in bere neagra cu scortisoara
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 800 g pulpa de vita, taiata cubulete
- 500 ml bere neagra de buna calitate
- 300 ml supa clara de vita (sau apa)
- 4-5 morcovi, taiati rondele
- 2 cepe galbene, tocate
- 2 cepe albe, tocate
- 3 cm scortisoara
- 5 linguri ulei de porumb
- sare, piper dupa gust
- Uleiul se incalzeste intr-o cratita mare, apoi carnea se aureste pe toate partile. Focul trebuie sa fie destul de mare si cratita nu trebuie sa fie foarte incarcata, pentru a evita sa fierbem carnea. Ea trebuie putin prajita pe toate partile.
- Se scoate carnea si se pastreaza. In aceeasi cratita se aureste ceapa, la foc mic. Se adauga si morcovul si se caleste si el putin.
- Se sareaza si pipereaza carnea, apoi se pune inapoi la loc in cratita, peste legume. Se pune supa si se lasa mancarea sa fiarba 30 de minute la foc mic, acoperita.
- Se adauga scortisoara si berea. Se lasa la fiert la foc mic, acoperita, pana ce carnea e moale. Asta poate dura in functie de calitatea carnii, cam o ora.
- Mancarea de vita in bere se serveste presarata cu putin patrunjel
Neatza!
RăspundețiȘtergerePtr mine este total virgin acest teritoriu :P tocmai de aceea trebuie incercata aceasta reteta :)
Te pup!
Pup si eu Angela. Si s-o incerci :)
ȘtergereAm incercat-o si eu de doua ori si confirm ca este fabuloasa! Mai ales pentru iubitorii de bere :D
RăspundețiȘtergereCum zici tu, Margot. ;) Eu pot ingurgita berea doar in acest mod. Altfel mi se pare mult prea amara.
ȘtergereTrebuie incercata reteta! Cu ocazia asta am aflat unde am gresit la un ciolan in bere... cred ca am pus prea multa :) :-*
RăspundețiȘtergereWow ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergere