Se spune ca intelepciunea vine cu varsta. Concursul Electrolux pe care astazi il terminam mi-a aratat ca in cazul meu nu prea e asa. Maratonul, ca orice competitie de lunga durata, te face sa afli multe lucruri noi despre tine insuti, lucruri pe care poate nu le stiai sau le ignorai. Si trebuie sa va marturisesc ca acest "Inspiration food marathon", chiar daca n-a fost o competitie atletica, pentru mine a fost ca o revelatie a ceea ce pot deveni daca ma las atrasa in valtoarea evenimentelor. Pentru ca, fiind o fire competitiva si dorindu-mi atat de mult aragazul ala meserias, asta am facut. M-am indepartat de la principiile mele conform carora "cooking is fun". Pe parcursul concursului am uitat ca de fapt mie imi place sa stau si sa gandesc indelung la ce gatesc, sa experimentez retete ingenioase, combinatii incitante si arome noi. Dar bine ca am fost trasa subtil si usor de maneca, si am revenit cu picioarele pe pamant, ca altfel cine stie unde ajungeam! (chiar va rog ca daca mai sar calul vreodata, sa-mi spuneti).
Prin urmare, daca pentru tema trecuta am combinat indraznet vita cu cafeaua si dovleacul, pentru tema de azi Reteta in 30 de minute, m-am gandit la ceva proaspat, aromat, usor si sanatos. Ca sa nu mai vorbim de cat de gustos e! Pestele asta cu fenicul se face aproape singur si are si extrem de putine calorii
Si, daca mai vreti, puteti lasa un comentariu si aici, sau un like pe pagina de facebook.
Voi lasa si linkuri catre celelalte postari ale mele, ca sa fie toate grupate
Medalion de vita cu sos de cafea, coniac si dovleac
Craciun Suedez
Croissant. Pain au chocolat. Baguette. Fougasse
Il Timpano
Petrecere cu ciocolata
Peste cu fenicul, capere si lamaie
Ingrediente pentru 3 persoane:
- 1 peste de 1 kg, curatat
- 1 bulb de fenicul
- 2 lamai
- 2-3 linguri cu capere
- 100 ml vin alb sec
- 100 g iaurt gras
- 100 g smantana
- cateva fire de marar
- sare, piper dupa gust
Cum se face:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Pestele se sareaza si pipereaza bine de tot atat pe exterior cat si pe interior. Feniculul se curata si se taie felii. O jumatate de lamaie se taie felii (dupa ce ai spalat-o). In burta pestelui se pune un rand de fenicul, deasupra o lingura de capere, apoi felii de lamaie. Se presara putin marar tocat mic. (7 minute)
- Pestele se infasoara bine bine in foloie de aluminiu. Inainte sa inchizi si ultimul colt de folie, toarna inauntru vinul (3 minute)
- Coace pestele la 200 C pentru 15 minute in folie. Deschide folia cu grija si mai lasa-l descoperit inca 5 minute, ca sa se rumeneasca putin
- In acest timp se face sosul de iaurt. Pentru asta se amesteca bine, cu ajutorul unui tel para, smantana cu iaurtul. Se adauga piper, coaja si zeama de la o jumatate de lamaie. Se pune o lingura de capere (scurse bine) si se amesteca. Se gusta. Se mai adauga sare daca trebuie (caperele sunt foarte sarate), De asemenea se mai poate adauga zeama de lamaie si piper. Acest dip trebuie sa fie mai picant, pentru ca pestele e dulce. In final se adauga si mararul tocat marunt. (20 minute)
- Cand se serveste, umplutura din burta pestelui se scoate si se foloseste ca garnitura la peste,
Uite unde i-au eu masa de pranz!!! Super arata!!
RăspundețiȘtergereÎmi place foarte mult peștele. E o mâncare foarte sănătoasă și cu puține calorii, într-adevăr.
RăspundețiȘtergereDaaa, dupa festinul de la celelalte teme ar merge si ceva usor. Pestele asta a picat la fix!
RăspundețiȘtergereOff Doamne. Cat de bine arata! Mi-ai facut o pofta...
RăspundețiȘtergerePestele tau este bun tare! Cred ca va fi plin de peste azi in meniuri!
RăspundețiȘtergereArata bine si e o reteta accesibila pentru multa lume..Bravo...
RăspundețiȘtergereAbsolut fantastic si super delicios! Pe bune :)
RăspundețiȘtergereSucces!
Pestele e pe placul meu si arata bine de tot;bravo Brandusa!!
RăspundețiȘtergereMmmmmmm...imi place ce vad. Yum!Te asteapta un premiu la mine pe blog ;)
RăspundețiȘtergereMuulltttt suuuucceeesss!!!
RăspundețiȘtergereMaaama ce l-ai mai umplut! Ma inscriu la umplutura, desi multi si-ar da o mana pentru asa un regal. Felicitari!
RăspundețiȘtergereSi eu sustin pestele cu fenicul!!! Mult succes!
RăspundețiȘtergereIn primul rand tin sa te felicit pentru blog. Este foarte interesant. Este si foarte adevarat ca atunci cand gatim cu suflet, mancarea iese cu muuuuul mai buna. Cred ca toata lumea care gateste a observat asta. Iti multumesc pentru aceasta reteta dar si pentru restul retetelor dupa blog. Sunt fenomenale :D
RăspundețiȘtergere