Pe dumneaei draguta asta de tarta (sau quiche, ca sa ne frantuzim putin) am conceput-o special pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie". Tare mult mi-a placut tema aleasa de "Simplu si bun", aceea de a alege doua dintre : branza de capra, vanilie si zmeura. Vanilia si zmeura: piece of cake. Branza de capra cu vanilia, hmmmm merg si ele daca folosesti branza dulce. Dar eu am vrut sa fie ceva mai ... exotic, asa ca m-am gandit la branza sarata de capra + zmeura. Si, ca sa raman totusi in my comfort zone, le-am pus pe toate intr-o tarta. Pentru quiche-ul acesta eu am folosit branza facuta in casa, din lapte de la capritele personale (ale doamnei Mariana) si cu cheg natural. Dar la fel de buna e si branza de capra cumparata de la magazin ;)
Sosul de zmeura este de fapt o reductie cu otet de vin rosu. Eu l-am folosit ca garnitura, pentru ca m-am gandit sa las pe fiecare sa aleaga cat si daca foloseste acest sos. Asta pentru ca sotul meu e putin
Quiche cu branza de capra, flori de dovlecei si sos de zmeura
Ingrediente:
- 100 g unt rece, taiat cubulete
- 250 g faina
- 1 ou + 3 oua
- 400 g branza de capra sarata
- 300 ml lapte
- 500 g zmeura
- 4 linguri otet de vin rosu
- cateva flori de dovlecel
Cum se face:
- In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul si un ou.
- Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in congelator 30 minute. Cand ai scos coca din congelator, incalzeste cuptorul la 180 C
- Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
- Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
- Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C
- In acest timp prepara sosul de zmeura. Da zmeura printr-o sita, ca sa separi pulpa de seminte. Amesteca sucul de zmeura cu otetul de vin si fierbe-le la foc foarte mic, pana ce lichidul se injumatateste.
- Pentru umplutura marunteste branza si bate usor cele 3 oua. Amesteca bine branza, ouale si laptele.
- Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea amestecul de branza. Deasupra pune cateva flori de dovlecel si din loc in loc sos de zmeura. Coace tarta 30 - 40 minute la 180 C.
- Quiche-ul se poate manca atat cald, cat si rece.
Tres jolie! :)
RăspundețiȘtergere:**
merci :)) pups.
ȘtergereBrindusa, asta da raspuns la provocare! Arata superb, iar ideea este excelenta :)
RăspundețiȘtergereMihaela, ce sa zic, e ideea mea si-mi place :)) Mersi, draga mea.
ȘtergereArata nemaipomenit de bine.Bravo!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Rocsy. E ... deosebita :)) Hugs
ȘtergereAsta este o delicatese!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, buburuzo :)
Ștergerece frumoasa este!
RăspundețiȘtergeresi mie mi se pare la fel :))) doar e a mea ;)
ȘtergereHugs, Adnia
Super arata!!! Sunt tare curioasa de gust..
RăspundețiȘtergerePupici
Absolutely stunning... daca pot sa ma exprim asa :) Fara gluma. A doua poza din post, aia cu tarta intreaga... cea mai tare poza pe care am vazut in a while
RăspundețiȘtergereSuper felicitari!
Ce combinatie minunata!In salata am incercat branza de capra cu zmeura,dar ideea ta imi place maxim!Pupici
RăspundețiȘtergereExceptiona!!!
RăspundețiȘtergereImi place tot...de la A si pan' la Z!
Felicitari draga mea!
Mai greu de gasit florile de dovlecei daca nu ai rude pe la tara, dar arata minunat! :)
RăspundețiȘtergereAsta cam asa e. Din facate la noi prin piete nu gasesti flori de dovlecel asa ca in Franta sau Italia. Poate doar sa te duci in piata si sa rogi pe o mamaie de acolo sa-ti aduca special :)
ȘtergereMultumesc pt vizita :)
Imi place la nebunie combinatia de branza de capra (pe care o ador, dar asta e stiut deja), flori de dovlecei (pe care le-as adora daca le-as gasi mai des) si sos de zmeura! Grozava tarta!
RăspundețiȘtergere