De cand zmeura a invadat pietele simt si eu ca e vacanta. Pentru mine aceasta legatura zmeura- vacanta e inevitabila. Cred ca totul vine din copilarie cand, vara mergeam in tabara la munte. Si acolo in muuulte tufe de zmeura am dat noi iama. De multe ori imi aduc aminte de taberele copilariei mele in care alergam pe dealuri si munti pana oboseam, apoi stateam intinsi in iarba frumos mirositoare si povestem cate in luna si in stele. Si seara... focul de tabara, si cantece, si jocuri interminabile de macao si popa prostu'. Ce mi-a placut sa fiu copil!
Si acum stau si ma intreb, oare voi, dragilor, cum va distrati cand erati copii?
Pup si va las cu un crumble insangerat (de la zmeura, ce credeati?) :)
Ingrediente pentru o tava de tarta de 24 cm:
- 500 g zmeura
- 1 lingura zahar pudra vanilat homemade
- 1 lingura amidon de porumb
- 200 g faina
- 100 g fulgi de ovaz
- 150 g unt rece, taiat cubulete
- 50 g zahar brun + 50 g zahar tos alb
Cum se face:
- Incalzeste cuptorul la 180 C.
- Unge tava de tarta cu putin unt si pune in ea zmeura spalata si uscata. Presar-o cu amidon si zahar pudra vanilat.
- Intr-un blender pune faina si fulgii de ovaz. Mixeaza de 2-3 ori, in asa fel incat fulgii sa nu se sfarme de tot. Pune untul si mizeaza de cateva ori (folosind functia pulse). In final amestecul trebuie sa semene cu firimiturile. Adauga zaharul si amesteca de cateva ori.
- Presara firimiturile de coca peste fructele din tava.
- Coace prajitura pentru 30 de minute la 180 C. Crumble cu zmeura se serveste calduta cu putina inghetata de vanilie.
Aceasta reteta participa la Provocarea "Dulce Romanie"din luna iulie, gazduita de blogul "simplu si bun"
Wow,cum arata!Perfecta!
RăspundețiȘtergerePot sa inghit in sec ? Nix zmeura inca prin zona mea ...
RăspundețiȘtergereCe arome grozave aici la tine.Pup!
RăspundețiȘtergereBrandu' delicios desertul :-)))
RăspundețiȘtergereCe bine m-am simtit cand ti-am citit introducerea,m-a dus gandul si pe mine la copilarie :-)Chiar ca era frumos,mai multa liniste,mai multa relaxare...etc...
Ce joc e ala macao?Sa nu te razi de mine da' io nu-l stiu.
In rest, toate bune la tine?
Te pup draga mea :-)
Cu atata pofta ma uit cand apare cate o reteta de crumble pe blogguri, dar eu nici acuma n-am apucat sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergereArata tare apetisant si fiind si cu zmeura, tb neaparat sa fac si eu, numai sa mai scada temperaturile astea :(
Weekend placut :**
Un adevarat deliciu :X!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMmmm,ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergerewhat a delicious crumble! I Love raspberries and your topping looks so very very good!
RăspundețiȘtergereo felie mai mare din prajitura ta.. si o sa vorbim despre copilarie pe indelete :)
RăspundețiȘtergerefoarte buna prajitura si foarte usoara, macao jucam si noi cand eram copii, dupa ce terminam de facut curatenie ne strangeam la umbra nucilor si jucam toata ziua , intr adevar erau vremuri foarte frumoase si pure, pacat ca s au pierdut vremurile alea ,,in orice caz macao este jocul de 5 carti pe care trebuie sa le dai jos iar cand ramai cu ultima zici macao, unii mai zic si ultima carte, si apoi scapi si de aia si ai castiat,,,asta pt angelica ,,am observat ca nu i a raspuns nimeni si m am gandit sa fac eu o fapta buna. :)
RăspundețiȘtergeremersi pt ca i-ai raspuns. Eu nici nu am vazut ca a intrebat, cu toate ca i-am citit mesajul. Cred ca telefonul meu truncheaza mesajele :)))
Ștergere