Nu stiu cum va vin voua ideile de retete, dar eu de multe ori ma ghidez dupa ce ingrediente gasesc in piata si-mi plac. De putine ori gandesc mai intai reteta si abia dupa aceea fac cumparaturile. Asa mi s-a intamplat si de data asta. Am trecut prin piata (1 Mai din Bucuresti, sau cum s-o mai numi acum ca nicioada nu tin minte) si am vazut niste sparanghel si lemongrass ce mi-au facut cu ochiul. Din sparanghel am mai facut supa, risotto si chiar tarta. Dar lemongrass proaspat n-am mai folosit pana acum, pentru ca e prima oara cand gasesc sa cumpar. Cel luat de mine e destul de subtire, dar firele sunt foarte fargede si (daca le tai) au un minunat miros de lamaie- lamaita.
Reteta de azi e o amestecatura de diverse retete vietnameze gasite pe internet. Este foarte aromata si cel mai bine se mananca alaturi de putin orez fiert in apa.
Ingrediente pentru 3 portii:
- 3 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mici
- 3 fire de lemongrass (partea frageda) tocate marunt
- 1 ceapa, tocata
- 4 catei de usturoi, tocati
- 5 cm de ghimbir, tocat marunt
- 1/2 lingurita curry
- 250 ml lapte de cocos
- 4 linguri sos de peste
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingurita zahar
- ardei iute, dupa gust
- piper negru, dupa gust
- 4 linguri ulei de porumb
Mod de preparare:
- Mai intai se pregatesc toate ingredientele, ca sa fie la indemana. Nu se pune sare, pentru ca sosurile de peste si soia sunt foarte sarate.
- Se incalzeste uleiul si se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa la foc mic sa se inmoaie putin. Se adauga carnea, zaharul, ghimbirul, lemongrass. Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute pana ce carnea se aureste putin.
- Se adauga restul de ingrediente, se amesteca si se lasa 5- 7 minute la foc mic, acoperit, pana ce carnea e facuta. Se indeparteaza capacul si se mai lasa (la foc mediu) 1 minut, pana se ingroasa sosul.
- Mancarea se serveste cu garnitura de orez.
Lemongrass sau " erva principe" creste si la noi în grãdinã, dar o folosesc la preparat ceai :)
RăspundețiȘtergereCe tare! Cu iese? Din samanata? Ca as pune si eu in gradina.
ȘtergereAm de toate , mai putin pui vietnamez si sos de peste. Oare merge fara sos ?? si cu un pui romanesc ...
RăspundețiȘtergereSuper reteta ta !!!
Alez, puiul e romanesc, cumparat din magazin :P In loc de sos de peste pune putin mai mult sos de soia.
ȘtergereTrebuie sa fie tare bun si aromat.. Nu am folosit niciodata lemongrass.. il voi cauta si eu prin supermarket-uri.
RăspundețiȘtergerePupici
Hmmm imi place, nici eu nu am folosit lemongrass. Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am folosit niciodata lemongrass, dar citind reteta, este un deliciu total:)!!!Pupici
RăspundețiȘtergereNici eu n-am folosit inca...
RăspundețiȘtergereRetetea trebuie sa fie deosebita cu asa ingrediente :)
Sarbatori Fericite, pupici!
Paste fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereSarbatori Pascale fericte!
ȘtergerePaste fericit!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si linistite iti doresc!Te pup si numai bine!
RăspundețiȘtergereoh, ce bunatate! Si eu fac la fel la cumparaturi :))
RăspundețiȘtergerete pup scumpa mea si-ti doresc sa ai parte de sarbatori luminate, pline de caldura si zambet!
Sarbatori Fericite!
RăspundețiȘtergereSarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra ta si a familiei tale sanatate, belsug si bucurii! Paste fericit!
RăspundețiȘtergereDelicios!Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereStii ca si eu-s amatoare,nu? De gatit cam tot asa gatesc si eu,ma ghidez dupa ce am in casa,nu plec cu reteta de acasa si in functie de ea sa fac cumparaturi.Paste fericit alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereSarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa iti zic ca arata excelent. Pacat ca nu pot sa gust si eu!
RăspundețiȘtergere