Pagini

27 apr. 2012

Inghetata cu fistic (Pistachio ice cream)






Dupa cea de ciocolata, inghetata de fistic e preferata mea. Chiar nu inteleg de ce n-am facut pana acum! Imboldul mi l-a dat minunata inghetata pe care am mancat-o cand am fost la Roma, asa ca n-am mai asteptat sa-mi cumpar masina de inghetata si am facut-o in congelator. Iat-o:

Ingrediente:
  • 400 g smantana dulce grasa (sau frisca)
  • 1 ou, separat
  • 150 g fistic crud (nesarat)
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu lapte


Mod de preparare:
  • Amesteca laptele cu zaharul si 2 linguri de smantana. Pune pe foc mic, sa se topeasca zaharul si sa se infierbante amestecul. Nu lasa sa fiarba.
  • Amesteca putin galbenusul. Peste el toarna incet, in fir subtire, amestecul de lapte. Bate incontinuu cu telul in forma de para. ca sa nu se taie. Pune amestecul la loc in oala si, pe foc mic, amestecand incontinuu, lasa pana ce se ingroasa putin. Lasa amestecul sa se raceasca.
  • Macina fisticul nu foarte mic. 
  • Cand crema s-a racit la temperatura degetului. amesteca inauntru restul de smantana si fisticul. 
  • Adauga albusul batut spuma si amesteca-l usor, ca sa nu-si piarda din volum.
  • Pune inghetata in forme si las-o la congelator pana se intareste.


14 comentarii:

  1. phoa...ce bine arata! mai faina ca orice inghetata din comert! Si cu fistic e perfecta. Iau si eu una daca nu te superi :). Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea, chiar a fost mai buna ca aia din comert! Acum trebuie sa ma specializez s-o fac si cu glazura :D

      Ștergere
  2. Arata delicios!!! Cred ca ai un robot special de facut astfel de forme , sau is forme de plastica? Nu am idee... Ma ajuti tu ca as vrea sa le fac si eu :)) Is delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vica, am folosit forme din silicon speciale. Le-am cumparat din Italia, de la un magazin cu tot felul de forme.

      Ștergere
  3. Wauuu!
    Ce faina'i!!!
    Deja te dai la inghetate Brindu' draga?Inseamna ca si pe la voi a venit caldura!!!Uraaa!
    Aroma de fistic imi aminteste de copilarie cand venea o cusculie cu inghetata si vanzatorul striga''fisti,cacao,vanil''!!!Era asa de buna :-)
    Tzuc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai facut inghetata si nu m-ai chemat sa gust????????

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu te-ntreb cat de buna e pentru ca stiu deja,inghetata cu fistic e irezistibila pentru mine!Arata minunat!Pupici si we minunat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa si aratoasa.Inghetata este preferata mea,mai ales cea de ciocolata.Niciodata nu-mi lipseste din congelator.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai eu trebuie sa iau lectii de la tine,habar n-aveam ca si acasa se poate pune glazura pe inghetata. Cred ca vara asta o sa incerc si eu arome mai altfel:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Brindusa ti-ai luat forme din Italia si nu mi-ai aratat? Mor de ciuda ca n-am si eu ;)) Arata super, super fain! Si eu am facut saptamana trecuta cu fistic si matcha.. misto rau culoarea, gustul de matcha deloc plictisitor. Cu glazura de cioco deja o sa fie fenomen! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. cum ai pus mai, glazura aia de cioco?

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.