Lavanda este o aroma pe care am intalnit-o destul de recent. Nu ca n-as fi folosit lavanda pana acum, dar niciodata intr-o mancare. Prima reteta a fost cea de focaccia cu lavanda, care a fost un real succes. Asa ca, am hotarat sa o folosesc si in ceva dulce: cupcakes cu lavanda.
Inainte de a incepe reteta, trebuie facut zaharul cu aroma de lavanda. Pentru aceasta lavanda se taie putin si se amesteca cu zaharul. Florile de lavanda sunt destul de micute si mi-a fost teama sa nu-mi tai degetele, dar noul meu cutit profesional nu m-a lasat la greu.
Cutitul il am de la magazinul KitchenShop, unde am gasit si ceva ce cautam de multa vreme, un stand de prezentare a prajiturilor pe doua etaje. Ia uite ce frumusele sunt prajiturelele pe el:
Suportul etajat este din portelen si etajul de sus se poate demonta, asa ca poate fi folosit si ca suport de tort. Eu sunt foarte multumita de el.
Si acum, reteta:
Ingrediente pentru 30 de cupcakes:
- 300 g unt
- 4 oua
- 200 g zahar tos
- 1 lingura de flori uscate de lavanda
- 300 g faina
- 3 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 250 g mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- sucul de la o lamaie
- 1 lingura esenta naturala de vanilie
- Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartii in tavile de cupcakes.
- Amesteca bine faina cu cacao si praful de copt.
- Taie putin florile de lavanda si amesteca-le cu zaharul tos. Pune untul taiat bucatele intr-un castron si mixeaza-l cu zaharul aromat, pana ce devine spumos. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
- Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca. Pune sucul de lamaie si esenta de vanilie. Ameseca. Adauga restul de faina si amesteca.
- Umple 3/4 din hartiile de cupcakes si coace 15 minute. Raceste bine
- Pentru frosting amesteca mascarponele cu zaharul pudra si coaja de lamaie. Poti pune si putin colorant galben, pentru mai multa culoare.
- Peste frosting presara putin zahar cu lavanda.
Later edit: Acum mi-am dat seama ca prajiturelele astea ar merge tocmai bine la Tea- partyul lui Emily :))
Gand la gand!Ce frumoase sunt,o sa le incerc si eu!Pupici
RăspundețiȘtergere:))) Asa e Flory. Si ale tale sunt super! Pup.
ȘtergereTare dragute sunt, nu am icercat pana acum combinatia lavanda cu lamaie, dar este de retinut :) O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereE o combinatie tare reusita. Lamaia mai taie din aroma lavandei. Hugs.
ȘtergereCat de frumoase sunt..bravo!!!imi imaginez ce delicioase!!
RăspundețiȘtergereMersi Rocsy scumpo. Sunt bune si aromate.
ȘtergereFoarte frumoase! Super cutitul, sa-l folosesti sanatoasa! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc, Nicol. Cutitul e tare bun. Taie super.Hugs
ȘtergereWow! Flory arata super! Reflexul ma impinge sa-ntind mina a inhatà unul dar pacat ca le pot doar vedea pe desktop...hahahah.. :))) Serios iti spun foarte reusite!
RăspundețiȘtergereUps! Sorry, Flory tot a publicat reteta de cupcakes cu levantica si m-am confundat... zzzzzzzzzzzzzzzzz!!!! Sorry!
RăspundețiȘtergereRamin oricum la idea de mai sus :))
Vica, :)))))))))) Stiu ca si Flory are o reteta cu levantica. Putin altfel.
ȘtergereFoarte frumoase sunt!!! Si-mi plac si noile achizitii, sa le folosesti sanatoasa! Pupici
RăspundețiȘtergereSunt tare mandra de ele. Si de cupcakes si de achizitii :)) Hugs.
ȘtergereMinunate, iar suportul este de vis! Pupici
RăspundețiȘtergerePup si eu.
ȘtergereSunt superbe! imi place si combinatia de galben cu mov! Suportul etajat e super si eu caut sa imi cumpar un suport :). pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, Timea. suportul asta e super. Si nici nu e scump.
ȘtergereArata minunat! Inca de cand le-am vazut pe Fb m-am tot gandit la ele.. Foarte faina ideea cu levantica si lamaie.. cred ca-s dementiale,nu-i asa? A..si-mi place tare suportul de praji.. minunat arata! Pupici
RăspundețiȘtergereCe dragalase sunt iar cu suportul m-ai topit definitiv. Cred ca va fi urmatoarea mea achizitie :D. Pupici si un weekend cu soare!
RăspundețiȘtergereSuperbe si mega delicioase! Ador aceasta combinatie, iar galbenul a iesit super delicat! Imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru suport! E foarte dragut!
Pupicei si weekend minunat!
Superbe!
RăspundețiȘtergereStii ca de fapt "cupcake"-urile astea in limba Romana se numesc "briose" ?
RăspundețiȘtergereCred ca esti gresit informat(a). Este o mare diferenta intre briose si cupcakes. Briosele (care vin din frantuzescul brioche) se fac dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac, adica in el se pune drojdie. Cupcakes sunt facute din aceeasi compozitie ca o prajitura si in plus au mereu un frosting deasupra.
ȘtergereCred ca acum ai inteles.
Superba combinatie. Adoram lavanda in biscuiti, fursecuri si toate dulcegariile posibile! Felicitari!
RăspundețiȘtergere