Pagini

19 apr. 2012

Cupcakes cu lavanda si frosting de lamaie (Lavender cupcakes with lemon frosting)






Lavanda este o aroma pe care am intalnit-o destul de recent. Nu ca n-as fi folosit lavanda pana acum, dar niciodata intr-o mancare. Prima reteta a fost cea de focaccia cu lavanda, care a fost un real succes. Asa ca, am hotarat sa o folosesc si in ceva dulce: cupcakes cu lavanda.

Inainte de a incepe reteta, trebuie facut zaharul cu aroma de lavanda. Pentru aceasta lavanda se taie putin si se amesteca cu zaharul. Florile de lavanda sunt destul de micute si mi-a fost teama sa nu-mi tai degetele, dar noul meu cutit profesional nu m-a lasat la greu.



Cutitul il am de la magazinul KitchenShop, unde am gasit si ceva ce cautam de multa vreme, un stand de prezentare a prajiturilor pe doua etaje.  Ia uite ce frumusele sunt prajiturelele pe el: 


Suportul etajat este din portelen si etajul de sus se poate demonta, asa ca poate fi folosit si ca suport de tort. Eu sunt foarte multumita de el.



Si acum, reteta:

Ingrediente pentru 30 de cupcakes:
  • 300 g unt
  • 4 oua
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingura de flori uscate de lavanda
  • 300 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura esenta naturala de vanilie
Mod de pregatire:
  •  Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartii in tavile de cupcakes.
  • Amesteca bine faina cu cacao si praful de copt.
  • Taie putin florile de lavanda si amesteca-le cu zaharul tos. Pune untul taiat bucatele intr-un castron si mixeaza-l cu zaharul aromat, pana ce devine spumos. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. 
  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca. Pune sucul de lamaie si esenta de vanilie. Ameseca. Adauga restul de faina si amesteca.
  • Umple 3/4 din hartiile de cupcakes si coace 15 minute. Raceste bine
  • Pentru frosting amesteca mascarponele cu zaharul pudra si coaja de lamaie. Poti pune si putin colorant galben, pentru mai multa culoare. 
  • Peste frosting presara putin zahar cu lavanda.
Aceste cupcakes cu lavanda sunt aromate si foarte pufoase, iar frostingul cu aroma de lamaie se potriveste foarte bine cu ele. Sper sa va placa. 


Later edit: Acum mi-am dat seama ca prajiturelele astea ar merge tocmai bine la Tea- partyul lui Emily :))

24 de comentarii:

  1. Gand la gand!Ce frumoase sunt,o sa le incerc si eu!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare dragute sunt, nu am icercat pana acum combinatia lavanda cu lamaie, dar este de retinut :) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o combinatie tare reusita. Lamaia mai taie din aroma lavandei. Hugs.

      Ștergere
  3. Cat de frumoase sunt..bravo!!!imi imaginez ce delicioase!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase! Super cutitul, sa-l folosesti sanatoasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow! Flory arata super! Reflexul ma impinge sa-ntind mina a inhatà unul dar pacat ca le pot doar vedea pe desktop...hahahah.. :))) Serios iti spun foarte reusite!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ups! Sorry, Flory tot a publicat reteta de cupcakes cu levantica si m-am confundat... zzzzzzzzzzzzzzzzz!!!! Sorry!
    Ramin oricum la idea de mai sus :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vica, :)))))))))) Stiu ca si Flory are o reteta cu levantica. Putin altfel.

      Ștergere
  7. Foarte frumoase sunt!!! Si-mi plac si noile achizitii, sa le folosesti sanatoasa! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tare mandra de ele. Si de cupcakes si de achizitii :)) Hugs.

      Ștergere
  8. Minunate, iar suportul este de vis! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt superbe! imi place si combinatia de galben cu mov! Suportul etajat e super si eu caut sa imi cumpar un suport :). pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Timea. suportul asta e super. Si nici nu e scump.

      Ștergere
  10. Arata minunat! Inca de cand le-am vazut pe Fb m-am tot gandit la ele.. Foarte faina ideea cu levantica si lamaie.. cred ca-s dementiale,nu-i asa? A..si-mi place tare suportul de praji.. minunat arata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce dragalase sunt iar cu suportul m-ai topit definitiv. Cred ca va fi urmatoarea mea achizitie :D. Pupici si un weekend cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Superbe si mega delicioase! Ador aceasta combinatie, iar galbenul a iesit super delicat! Imi place tare mult!
    Felicitari pentru suport! E foarte dragut!
    Pupicei si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Stii ca de fapt "cupcake"-urile astea in limba Romana se numesc "briose" ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca esti gresit informat(a). Este o mare diferenta intre briose si cupcakes. Briosele (care vin din frantuzescul brioche) se fac dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac, adica in el se pune drojdie. Cupcakes sunt facute din aceeasi compozitie ca o prajitura si in plus au mereu un frosting deasupra.
      Cred ca acum ai inteles.

      Ștergere
  14. Superba combinatie. Adoram lavanda in biscuiti, fursecuri si toate dulcegariile posibile! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.