Pagini

24 ian. 2012

Ravioli de casa ... la 6 maini :) (Homemade ravioli)





 Povestea acestor ravioli  incepe acum aproximativ o luna, cand (ca dovada a prieteniei) am primit de la bucataras.ro o tava pentru facut ravioli.Si asta nu mi s-a intamplat numai mie. Acelasi lucru l-au primit si Alice si Mitinita. Si atunci ne-am hotarat noi sa facem niste ravioli ... la 6 maini :))) 
Acestia sunt cei facuti de mine:

Ingrediente:

Pentru pasta
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
Pentru umplutura
  • 200 g carne de pui tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)
Pentru sosul de rosii
  • 400 ml suc de rosii facut in casa
  • 2 catei de usturoi taiati mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate

Mod de preparare:
  • Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.
  • In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.
  • Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)
  • Presara tava de ravioli cu faina

  • Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare

  • Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele

  • Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute

  • Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.
  • Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.
  • Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii

8 comentarii:

  1. foarte frumoase fotografii si superbi ravioli
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce perfecte au iesit ale tale,la mine a fost mai dificil ca era umplutura prea crocanta,dar altfel e super jucaria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt tare frumosi.Oare unde se gasesc tavite din acestea?pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Super ti-au iesit, dar am zis asta de cum am vazut poza pe net.
    data viitoare le incerc pe ale tale, ca sa nu mai zic si de desertul Adinei. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari, pentru tava de ravioli primita! Pofta buna :X(ti-au iesit superbi):)

    RăspundețiȘtergere
  6. Grozavi de buni!!!Aparatul e bestial!Vreau si eu, dar de unde?:))Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce forma interesanta! Imi place foarte tare cum ti-au iesit.
    Te pup si-ti ofer cu drag un premiu, care te astepta sa-l ridici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Forma si sucitorul in miniatura aferent se gasesc online, la decorix.ro
    Eu le-am primit cadou.

    Multumesc frumos pt toate comentariile voastre frumoase. Pup.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.