Scroll down for English recipe
Mancarea de gutui poate fi facuta atat cu carne, cat si fara. In al doilea caz e numai buna pentru o masa de post.
Celor carora le plac mancarurile cu fructe e o delicatesa. Mie nu-mi plac, asa ca am facut-o special pentru mama mea si pentru sotul meu.
Ingrediente:
- 3 gutui mari
- 700 g piept de pui dezosat, taiat bucati mari
- 1 lingura amidon
- 100 g unt
Mod de preparare:
- Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase
- Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.
- Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare.
- Toarna 3/4 cana de apa.pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.
- Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.
- Potriveste de sare si piper.
- Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui
Ador gutuile in combinatia cu pui, caci gustul mi se pare deosebit! Arata foarte bine ce ai facut!!
RăspundețiȘtergereMmm, ce deliciu! Îmi plac enorm gutuile!
RăspundețiȘtergereSalut Brindusa!
RăspundețiȘtergereAm gasit blog-ul tau acum si am ramas impresionata! Felicitari!
Vreau de mult sa fac pui cu gutui, dar pana acum nu am indraznit inca...
Dar reteta ta mi-a dat curaj :-)
Salutari din Belgia,
Marian
Mersi, Marian. Sper sa incerci mancarica de gutui. Ai mei au devorat-o :)
RăspundețiȘtergere