Pagini

23 dec. 2011

Cupcakes cu dovleac pentru diabetici (Pumpkin cupcakes for diabetics)



Scroll down for English recipe




Dupa cum va spuneam acum ceva timp, tata e diabetic. Cum sa faca el Craciunul fara ceva dulce? m-am gandit eu. Si iata ce i-am compus :)

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
  • 100 g unt moaloe
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 g dovleac, copt
  • 100 g amidon de porumb
  • 200 g faina
  • optional: scortisoara
Pentru ornat: 250 g mascarpone + indulcitor praf


Mod de preparare:
  • Bate untul putin cu mixerul, apoi adauga 1 ou. Amesteca bine. Daca nu se leaga, pune 1 lingura de amidon. Adauga si celalalt ou. Amesteca. Pune dovleacul, taiat bucati mici. Amesteca pana se omogenizeaza putin. Adauga praful de copt si restul de amidon. Amesteca. Adauga faina si scortisoara amesteca la viteza mica pana sunt incorporate.
  • Umple tavile de briose si coace la 180 C pentru 15 minute.
  • Scoate cupcakesurile din tavi si lasa-le la racit inainte sa le ornezi
  • Pentru ornat amesteca mascarpone cu putin colorant alimentar si folosind un posh fa ce flori vrei.
  • Inainte de servire presara cupcakesurile cu indulcitor praf.

13 comentarii:

  1. superbe cupcakes,Brindusa!sarbatori fericite alaturi de acei dragi si inima cea buna!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoasa reteta iar prezentarea minunata!dar am o nelamurire...amidon??????pai pt glicemie amidonul e urmatorul pe lista dupa zahar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faine! Ti-am zis ca le incerc, da?:) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare frumusele sunt si tare bune!!!Pup si un Craciun fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce gust o avea.. dar prezentarea este de milioane. Craciun fericit. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Scumpa, nu te supara, dar cred ca reteta se poate imbunatati putintel pentru diabetici... pentru ca acestia trebuie sa tina cont nu numai de zaharul simplu adaugat, ci si de celelalte zaharuri, deci de totalul de carbohidrati.

    Deci hai sa vedem:

    - 1 lingura de faina normala are 6 grame de carbohidrati
    - 1 lingura de faina integrala are 4.5 grame de carbohidrati efectivi plus 1 gram de fibra
    - 1 lingura de amidon de porumb are 7 grame de carbohidrati

    As zice ca in afara de folosirea indulcitorului, poate ca ai putea folosi jumate faina normala/jumate faina integrala, ceea ce are avantajul de a adauga si fibra, care regleaza si mai mult insulina.

    Partea buna este ca aceste cupcakes au "motz" de crema de unt, iar untul incetineste absorbtia carbohidratilor si deci are efect regulator al insulinei. Si as zice ca scortisoara sa nu fie optionala, este un excelent regulator!

    Sa-mi amintesti ca la urmatorul pachet sa-ti trimit praf de stevia pentru tatal tau, indulcitor natural foarte bun si fara calorii sau efect asupra insulinei, este extras dintr-o planta, si indigenii o folosesc de sute de ani. In plus un varf de scobitoare e suficient pt o cana de lichid! Din 2011 a fost aprobata si in tarile UE

    RăspundețiȘtergere
  8. Nina, nu ma supar. Mersi pt info. Am cautat pe aci stevia, dar n-am gasit. Am auzit si eu de ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru reteta!
    Minunatul praf de stevie se gaseste la magazinele Aushan. Este un produs Gerble. Costa foarte putin (10 lei) si este extraordinar.

    Sper ca am voie sa postez aceste link-uri:

    http://www.formula-as.ro/2010/917/medicina-naturii-44/antidotul-natural-al-zaharului-stevia-dulce-12405

    http://www.gerble.fr/mes-produits.php?lang=L0&color=0&cle=126460747717

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.