Astazi voi fi succinta. Sunt tare obosita si cred ca m-am si molipsit de lenea dinaintea vacantei. Peste o saptamana o sa iau concediu si stiti cum este, nu prea mai am chef de nimic.
Prin urmare, azi am intrat doar sa va salut si sa va prezint o prietena, invitata mea la "Duminica alaturi de prieteni". Ea este Adina si o gasiti scriind pe blogul "Mitinita" Sa va spun drept, nu stiu de unde vine numele asta al blogului, dar daca tot a venit la noi la masa poate ne spune ea. Ma gandesc ca l-a adoptat dintr-una din nenumaratele tari pe care le-a vizitat si in care a trait. Pentru ca pana nu de mult Adina a stat departe de Romania, dar acum s-a hotarat sa se intoarca si sa-si invete maruntele (asa isi alinta fetitele) cum e cu mancarea romaneasca :) Ce-mi place mie la Adina e ca iubeste mancarea asiatica si condimentata. Si cel mai mult imi place ca transmite aceasta dragoste si fetelor ei.
Dar, sa ma opresc cu vorbitul si sa va las sa cititi reteta de azi.
Afumatura cu ras el hanout
Eu mi-s mai non conformista si imi
place sa incerc lucruri la care altii ori nu s-au gandit ori n-au avut curajul.
Ma cam bag cu capul inainte si ma gandesc la consecinte dupa (oare cand o sa
cresc si eu). Cam asa s-a intamplat si cu reteta aceasta. Stiam ca vreau o
tocanita, afumatura si ras el hanout, dar n-am stiut ca o sa intre toate in
acelasi loc. Si cat ma bucur ca am incercat aceasta combinatie, a fost in topul
tocanitelor. A reusit sa bata si paprikasul, iar tata,care chiar nu mananca iute
sau cu mai mult de trei condimente intr-un fel de mancare (cele trei condimente
includ sare si piper), mi-a cerut sa le dau niste ras el hanout si pentru
acasa.
Am cautat si pe google si n-am gasit
nici o reteta, deci e inovatoare. Recomand combinatia de afumatura si ras el
hanout, o sa fie o noua experienta chiar daca ati incercat retete specifice
diferitelor popoare.
Am folosit kukta,oala cu
presiune,fiindca mie tare imi place sa cada carnea de pe os. Cantitatea pentru
ras el hanout nu este exacta fiindca fiecare amestec difera si unele pot fi mai
iuti. Ras el hanout este un amestec oriental de condimente.
Ingrediente:
1 kg de afumatura (poate fi
orice,dar sa aiba os si carne), taiata in bucati
1 ceapa
4-5 cartofi mijlocii
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita - 1 lingura ras el
hanout
sare ,piper
Se curata cartofii de coaja si se
lasa intregi.
Ceapa se curata si se taie cubulete.
Se pune putin ulei in kukta sau
intr-o oala daca nu folositi kukta si cand s-a infierbantat se adauga ceapa.
Cand incepe sa se rumeneasca se
adauga ras el hanoutul,pasta de tomate,se amesteca ,apoi se adauga afumatura si
cartofii.
Se adauga apa,chiar numai cat sa
acopere. Se fierbe cam 40 de minute din momentul in care a inceput sa fluiere
kukta.
Se serveste cu muraturi,eu am ales
pepene murat.
Pofta buna si sper ca v-a placut
alegerea mea.
Mie mi-a placut mult, Adina. Parca ai facut mancarea asta pe gustul meu. :)
Prin urmare, dragi prieteni, va invit sa incercati si voi. Si nu uitati sa o vizitati pe Adina, ca multe minunatii o sa gasiti la ea pe blog.
Daca
doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de
duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la
cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
Multumesc de invitatie Brandusa, e tare placut la tine acasa.
RăspundețiȘtergerehop si eu! mai e? ca mi-i fomista de felul meu :))
RăspundețiȘtergerepup pe amindoua!
Un tajine romanesc ! super!cu afumatura !!!!!faina duminica ati petrecut !
RăspundețiȘtergereThis stew looks delicious. I have never tried ras el hanout before but I love spicy dishes.
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta si minunat blog :*
RăspundețiȘtergereva imbratisez cu mare drag pe amandoua ♥
Un deliciu...mmm.
RăspundețiȘtergere