Scroll down for English recipe
Anul acesta am facut o supa de dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui (poate fi cu os)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 8 boabe de piper negru
- 1 kg dovleac
- 10 pastai de cardamom (optional)
- 1 bucata de praz
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de porumb
- 200 g orez
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.
Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.
Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.
Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).
Adauga o cana din zeama de supa si lasa totul la foc mic, acoperit, pana ce dovleacul e fiert bine.
In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.
Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.
Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.
In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.
Serveste supa presarata cu putin piper.
ce bine a picat reteta, tot cautam o reteta de supa de dovleac si iaca! super, de testat :*
RăspundețiȘtergerece bunatate de painica avem acolo!
imi place farfuria :P
RăspundețiȘtergereiar supa e pe gustul meu!!!
ce supa frumoasa si gustoasa! :*
RăspundețiȘtergereo zi minunata draga mea!
E buna si dulce, supa de dovleac, eu am facut-o crema, dar imi place varianta ta cu pui...de incercat! :*
RăspundețiȘtergeremai ce buna tre' sa fie....dulcica asa :)...si imi place baheta aia...din ce e facuta?
RăspundețiȘtergereaaa...si farfuria e interesanta...un meniu fain...vin in vizita:P
Yammmy! Vreau si eu....
RăspundețiȘtergereDragelemele, imipare tare bine ca v-a inspirat supa mea. Doar s-o incercati si o sa va indragotiti de ea :)
RăspundețiȘtergereHugs & kisses
hei-hei hei
RăspundețiȘtergereacum am aflat...tii provocarea in decembrie...ei ...asta va fi o provocare intr-adevar! bafta!
tocmai mi-ai adus aminte ca mai am ceva dovleci acasa, tocmai buni pentru o supa. Imi place enorm farfuria ta!
RăspundețiȘtergereSupica de dovlea galben nu am incercat sa fac, dar arata minunat! Pup
RăspundețiȘtergere