Pagini

3 nov. 2011

Supa de dovleac cu pui si orez (Buttersquash soup withy chicken and rice)



Scroll down for English recipe



Anul acesta am facut o supa de  dovleac mai deosebita. Are si pui si orez, si e asa de satioasa, ca eu o manac ca fel principal.

Ingrediente:
  • 500 g carne de pui (poate fi cu os)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 8 boabe de piper negru
  • 1 kg dovleac
  • 10 pastai de cardamom (optional)
  • 1 bucata de praz
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 200 g orez
  • sare, piper dupa gust 

Mod de preparare




Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.
Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.
Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.



Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).


Adauga o cana din zeama de supa si lasa totul la foc mic, acoperit, pana ce dovleacul e fiert bine.



In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.
Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.
Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.
In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.
Serveste supa presarata cu putin piper.




10 comentarii:

  1. ce bine a picat reteta, tot cautam o reteta de supa de dovleac si iaca! super, de testat :*
    ce bunatate de painica avem acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place farfuria :P
    iar supa e pe gustul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce supa frumoasa si gustoasa! :*
    o zi minunata draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. E buna si dulce, supa de dovleac, eu am facut-o crema, dar imi place varianta ta cu pui...de incercat! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. mai ce buna tre' sa fie....dulcica asa :)...si imi place baheta aia...din ce e facuta?
    aaa...si farfuria e interesanta...un meniu fain...vin in vizita:P

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragelemele, imipare tare bine ca v-a inspirat supa mea. Doar s-o incercati si o sa va indragotiti de ea :)
    Hugs & kisses

    RăspundețiȘtergere
  7. hei-hei hei
    acum am aflat...tii provocarea in decembrie...ei ...asta va fi o provocare intr-adevar! bafta!

    RăspundețiȘtergere
  8. tocmai mi-ai adus aminte ca mai am ceva dovleci acasa, tocmai buni pentru o supa. Imi place enorm farfuria ta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Supica de dovlea galben nu am incercat sa fac, dar arata minunat! Pup

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.