Scroll down for English recipe
'Neatza dragilor. Ce bine ca ati venit. Mie nu-mi place deloc sa-mi beau cafeaua singura. Voi ce aveti acolo in mana? Un ceai de fructe de padure? Sau de lamaie? Bune si alea daca va opriti la o palavra cu mine. Merge si o barfa usoara, de vara (ca m-a uscat caldura asta!).
Azi la masa noastra ne intalnim cu Maria, aka Medi, cea care tine treaz si mereu tanar blogul "Cu Medi in bucatarie". Pe Medi o stiu de ceva timp si vreau sa va spun ca este cea mai mare iubitoare de peste de pe planeta. Si cum altfel ar putea fi cand iubitul ei sot o aprovizioneaza mereu cu peste proaspat prins in propria-i undita? Crap, somn, caras, scrumbie, plus dorada, somon, macrou (pentru perioadele de prohibitie), blogul ei e plin de retete suculente si aromate. Dar, sa nu credeti ca numai asta stie sa faca. Maaamaaa! Sa vedeti ce fripturici are pe acolo.... Azi ne-a pregatit pranzul. Ia cititi aici:
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata
Cum este mai bine si mai
frumos decat o duminica cu prietenii? Ei bine si asta datorita initiativei
Brandusei care este gazda noastra si careia ii multumesc din suflet ca s-a
gandit la mine , avand astfel posibilitatea sa petrecem o zi de duminica
impreuna.
Va invit la pranz, sper
sa fie pe placul tuturor celor care intrati aici (si imi doresc sa fiti cat mai
multi). Am pregatit un muschiulet de porc cu ceapa caramelizata acompaniat neaparat
de un pahar cu vin.
Va doresc pofta buna
tuturor , multumiri de gazduire Brandusei si succes pe mai departe !
Ingrediente
1 muschiulet de porc
1 pahar cu vin alb sec
1 lingura ulei de
masline
2 linguri sos de
soia
2 catei de usturoi
1 lingura cu miere
2-3 foi de dafin
unt
marar verde
sare,piper
Pentru ceapa caramelizata
7-8 fire de ceapa
verde(se poate folosi si ceapa uscata)
ulei de masline
1 lingurita cu zahar
1 lingura cu otet
balsamic
sare
Mod de preparare
Spalam muschiuletul si
apoi il taiem in felii groase de circa 2 cm, apoi condimentam dupa gust cu sare
si piper fiecare bucata in parte.
Intr-un bol facem
urmatorul amestec: vinul,uleiulde masline, sosul de soia,usturoiul zdrobit, mierea
si foile de dafin. Amestecam bine iar apoi turnam marinada peste bucatile de
muschiulet pe care le-am pus intr-un vas. Acoperim cu folie de aluminiu vasul
si il dam la frigider pentru circa 2 ore.
Pregatim ceapa
caramelizata astfel: curatam,spalam si apoi taiem ceapa.Intr-o tigaie punem
uleiul la incins si adaugam ceapa.Presaram cu sare si tinem la foc mic
amestecam des . Dupa circa 10 min adaugam zaharul si otetul balsamic. Lasam la
foc mic in continuare avand grija sa amestecam din cand in cand , tinand pe foc
inca 20-25 min.
Intre timp scoatem
bucatiele de carne din marinada, le stergem cu un prosop absorbant si le
prajim in unt pe ambele parti dupa care le scoatem si le adaugam in tigaia in
care avem ceapa. Acoperim cu capac tigaia, amestecam prin rasucire (deci nu mai
folosim lingura), tragem dupa foc si lasam sa se "odihneasca" timp de
10 min. apoi putem servi .
Servim cald ,asezonat cu
marar verde si o garnitura de cartofi natur (sau orice alta garnitura). Neaparat
nu trebuie sa lipseasca un pahar cu vin.
Acesta a fost muschiul de porc cu ceapa caramelizata, adus azi de Medi. Nu ezitati sa-i vizitati blogul "Cu Medi in bucatarie", caci o sa gasiti acolo nenumarate alte bunatati. Si, daca vorbiti cu ea, spuneti-i ca o pup si o imbratisez.
O Duminica minunata va doresc.
English version
Hello! I am so happy that you came. I don't like to drink my coffee alone. What do you have there? Lemon tea? A hot chocolate? They are very good, as long as we can chat, so I forget about this summer which is coming back in autumn!
Today with us is Medi, that keeps young the blog "Cu Medi in bucatarie" (In kitchen with Medi). She brought a Pork Tenderloin with Caramelized Onion for our lunch. But if you will visit her blog you will find other amazing recipes. I am sure that you will enjoy all those fish dishes that she has.
Visit, and tell her that I sent you with a hug :)
Have a nice and blessed Sunday.
o duminica frumoasa si voua!:)grozav muschiulet,medi,stau si ma gindesc ce idee buna ai avut sa asezonezi cu marar totul!delicios!:)
RăspundețiȘtergereSigur va fi o duminica placuta, langa voi si cu ce ne-a propus Medi aici. Si eu sunt incantat de folosirea mararului in aceasta combinatie si voi testa si eu - curiozitatea este calitatea si defectul meu totodata. Felicitari pentru punerea in practica a acestui proiect, Brandusa!
RăspundețiȘtergereAm venit! Pup Medi, minunat muschiuletul asta cu ceapa!Pup Brandusa, foarte buna ideea cu "Duminica intre prieteni"! Am adus si eu o cafeluta, cu barfe nu ma prea ocup:D O zi minunata sa aveti! Pup!
RăspundețiȘtergereneata'.eu am venit cu cafea cu cardamom si lapte.sper ca-i pe gustul vostru.va pupapesc cu drag
RăspundețiȘtergereBuuuuuuuuuna ziua lume buna si draga mie!
RăspundețiȘtergereEste ora pranzului,va asteptam cu mare drag la masa.
Alison,multumesc ca esti alaturi de noi in aceasta minunata zi de toamna!Da, imi place tare mult mararul verde si il folosesc ori de cate ori am ocazia.
Medi
Super ! Ce pranz delicios am avut. senzational meniul, Pup Medi, pup Brandusa!
RăspundețiȘtergereM-am servit si eu cu o portie ! eu vin cu vinul !
RăspundețiȘtergereNu-i asa ca Medi ne-a pregatit un pranz senzational? Eu recunosc ca m-am ghiftuit :)
RăspundețiȘtergereVa multumesc, dragele mele.
Hugs & kisses
Multumesc Brandusa, multumesc tuturor!
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Medi