Scroll down for English recipe
Pentru astazi am pregatit o mancare rapida, dintr-o leguma mai putin cunoscuta la noi. Nu stiu de ce, pentru ca eu mananc bame de cand ma stiu. Adevarul e ca proaspata nu se prea gaseste in toate pietele. Eu am norocul sa o cultiv in gradina, asa ca imi este la indemana.
In magazine se gaseste conservata in suc de rosii. Si aceea este buna ca sa faci mancarica asta. Eu n-am pus carne, dar mancarea de bame poate fi facuta si cu carne, ca orice mancare de legume.
Inainte de a folosi bamele in mancare, trebuie pregatite putin, pentru ca altfel contin un lichid vascos (sunt baloase).
Ingrediente pentru 4 portii:
- 1 kg de bame
- 6-8 rosii
- 2 cepe, tocate marunt
- 5 linguri ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- 4 linguri de otet
- Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
- Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.
- Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
- Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.
- Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).
- Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.
Va imbratisez si multumesc pentru vizita.
Brindusa :)
English version
For today I prepared a quick vegetarian meal, with a vegetable that (according to me) is not used to its full potential. Fried okra is very popular, but I think that its flavor is the best when it is stewed. The best stewing partner for okra is the tomato. I am fortunate to cultivate both okra and tomatoes in the garden, so this dish was delicious.
Before using okra, you have to cook it a little, because otherwise it contains a viscous liquid which makes it slimy.
Ingredients for 4 servings:
Before using okra, you have to cook it a little, because otherwise it contains a viscous liquid which makes it slimy.
Ingredients for 4 servings:
- 1 kg okra
- 6-8 tomatoes, peeled and chopped
- 2 onions, finely chopped
- 5 tablespoons olive oil
- salt and pepper to taste
- 4 tablespoons vinegar
How to:
- Boil a liter of water with 1 teaspoon of salt.
- Wash okra and remove the stem ends. When water boiled, put vinegar and okra. Simmer them until the okra soften a bit and change color. Drain them
- Heat the oil in a pan and saute the onion. Add okra, tomatoes and 1 / 2 teaspoon salt.
- Put the lid and simmer, until the vegetables have softened (about 20 minutes).
- Add salt and pepper to taste. Serve warm.
Hugs and kisses. Thanks for visiting me.
Inca nu am mancat bame, si nu am vazut pe piata noastra :(, sunt tare curioasa ce gust au! Puup!
RăspundețiȘtergerebuna Brindusa,da,e foarte buna mancarica asta alaturi de un pui de casa,mmm,o zi placuta
RăspundețiȘtergereCat de bune sunt!Minunata mancarica ta,arata foarte bine!pupici!
RăspundețiȘtergereI've never tried okra before. I don't think I've ever seen it at a vegetable shop here unfortunately. I must look more carefully when Summer arrives.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine
RăspundețiȘtergerenici n-ai idee cat ma bcuur cand mai vad ca cineva adora bamele! nu inteleg de ce e asa blamata leguma asta, cnad ea e delicioasa! pentru ca eu nu le am in gradina, mi-am facut nsite rezerve serioase in congelator :)). apropo, e greu sa le cultivi?
RăspundețiȘtergeresimple and nice recipe
RăspundețiȘtergeretools of kitchen
Cook Recipes
Imi plac bamele,dar sunt scumpe si baiatul meu nu prea le place.Mie imi plac cu carne de vaca.Chiar daca sunt din conserva.
RăspundețiȘtergereI love okra! This is such a great healthy recipe...
RăspundețiȘtergere