Scroll down for English recipe
Cum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi, cred ca pana acum toata lumea a aflat de salata asta. Este foarte vitaminizanta (patrunjelul si sucul de lamaie au multa vitamina C) si bine venita oricarei diete. Vara, pe caldurile alea mari e nemaipomenit de racoritoare, mai ales cand e mancata de la frigider. Salata originala se face cu menta, dar eu nu am asa ceva in gradina, asa ca am pus niste oregano :)
Ingrediente:
- 3 legaturi mari de patrunjel
- 2-3 rosii
- 1- 2 cepe
- 3 linguri grau zdrobit (bulgur)
- 1 legatura menta (eu am folosit oregano)
- sucul de la 1 lamaie
- cateva linguri ulei de masline extravirgin
- sare dupa gust
Cum se face:
- Graul zdrobit se gaseste la orice magazin arabesc. Daca nu gasesti, poti face salata si fara.
- Amesteca bulgurul cu 4 linguri de apa calda si pune-l deoparte cam 15 minute, ca sa se inmoaie putin
- Separa frunzele de patrunjel de codite. Toaca frunzele foarte marunt. Eu am folosit blenderul, dar manevra asta se face foarte usor manual, cu un cutit ascutit.
- Toaca marunt rosiile, ceapa si frunzele de oregano
- Intr-un castron incapator amesteca toate ingredientele. Pune sucul de lamaie, uleiul si potriveste de sare. Amesteca foarte bine.
- Pune salata la frigider cel putin 2 ore inainte de a o manca. In felul asta graul absoarbe toate gusturile minunate si se inmoaie.
English version:
Ingredients:
- 3 bunches of fresh parsley
- 2-3 tomatoes
- 1-2 onions
- 3 tablespoons bulghur
- 1 bunch mint (I used oregano)
- juice of 1 lemon
- a few tablespoons extra virgin olive oil
- salt to taste
How To:
*Bulghur is found in any Arabic store.
Soak bulghur in 4 tablespoons of hot water and put it aside for about 15 minutes, to soften slightly
Discard the parsley and mint stems. Finely chop the leaves. I used a blender, but it is very easy to do it manually with a sharp knife.
Finely chop tomatoes and onion.
In a bowl mix all ingredients. Put lemon juice, oil, salt to taste. Mix well.
Put salad in the refrigerator at least 2 hours before eating it. In this way the bulghur absorbs all the wonderful juices and becomes soft.
Buna si rapida si pe caldurile de afara e tot ce iti poti dori :) O saptamana frumoasa Brindusa!
RăspundețiȘtergereMmmmm...I love tabbouleh, and I bet it's yummy with oregano!
RăspundețiȘtergerefoarte foarte buna,o salata pentru meniu zilnic
RăspundețiȘtergereWhat a refreshing idea for a salad...beautiful!
RăspundețiȘtergereI have never tried this but it looks so good. My garden is full of mint so I think I will use it!!! Thanks :)
RăspundețiȘtergere