Scroll down for English recipe
Devil's food este un tort des intalnit in America, cu o textura aerata si plin de cacao. Numele este destul de ciudat de tradus, devil's food insemnand mancarea diavolului. Parca suna mai bine in engleza, nu?:D
Martha Stewart a preluat reteta si a transformat-o in briose.
Ingrediente (pentru 40 briose):
Cum se face:
- 80 g cacao olandeza, neagra
- 150 ml apa fierbinte
- 450 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 400 g unt
- 300 g zahar tos
- 1 praf mic de sare
- 4 oua, la temperatura camerei
- 3 linguri cu varf cu smantana
- coaja de la o portocala, rasa
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri smantana grasa
- 50 g unt
- 25 g mure
Cum se face:
- Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema
- Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu
- Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand
- Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)
- Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.
- Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine
- Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare
- Pune compozitia in forme,umplind cam 3/4
- Coace 20 minute.
- Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar
- Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron
- Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere
- Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.
- Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii
- Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.
- Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate
English version
I recently found these cuties and immediately felt in love. They are Devil's cake in a mini shape.
The difference in my recipe is in frosting. In original is a cacao ganache, but I wanted something lighter. So I used some blackberries and white chocolate ganache.
Adapted from Martha Stewart Cupcakes
Makes 40
- 3/4 cup unsweetened Dutch-process cocoa powder
- 3/4 cup hot water
- 3 cups all-purpose flour
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon baking powder
- 1 1/4 teaspoons coarse salt
- 1 1/2 cups (3 sticks) unsalted butter
- 2 1/4 cups sugar
- 4 large eggs, room temperature
- 1 tablespoon plus 1 teaspoon pure vanilla extract
- 1 cup sour cream, room temperature
- 200 g white chocolate
- 2 tablespoons cream
- 50 g butter
- 25 g blackberries
Arata grozav dar inca zambesc.
RăspundețiȘtergereAi postat reteta pe Ardeiute si atata am vrut sa punctez: Brandusho, si murele unde-s?:)))))
Acolo ai scris mure in titlu si zmeura in reteta.
No, ma luminezi?:)))
:))) Sunt mure. Am gresit eu cand am scris ingredientele. Dar poti folosi si zmeura daca vrei.
RăspundețiȘtergereSuperb! You should totally enter this to my event dear -http://priyasnowserving.blogspot.com/2011/02/announcing-second-guest-event.html
RăspundețiȘtergereOh that just looks fantastic! Yummy in my tummy!
RăspundețiȘtergereVery lovely cupcakes, great recipe adaptation.
RăspundețiȘtergereLooking good.... love your frosting idea:)
RăspundețiȘtergeream incercat si eu reteta Marhei Stewart si-am ramas incantata de reteta.
RăspundețiȘtergereData viitoare voi incerca glazura ta de mure, abia astept sa fie in season ;)
un weekend placut Brandusa
arata apetisant
RăspundețiȘtergereI love the blacberry ganache idea! Looks absolutely fabulous!
RăspundețiȘtergereYour cupcakes look so moist and delicious...and what a great idea for icing :)
RăspundețiȘtergereAi niste premii la mine pe blog :) iti doresc o saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereI love the mini-cupcakes and these look fantastic. Your decorating is so cute too!
RăspundețiȘtergere