Aceasta e o reteta thailandeza foarte aromata.
- 4 linguri ulei de porumb
- 150 g piept de pui fara os si piele
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi, rasi
- 7 frunze de curry uscate
- 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
- 1/2 lingurita de chimion praf
- 1 lingurita coriandru praf
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita chilli praf
- 150 -200 ml lapte de cocos
- 1 lingura amidon de porumb
- 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
- 1 lingurita patrunjel tocat
- garnitura de orez basmati
- Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
- Taie fasii rosiile din conserva
- Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
- Adauga rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
- Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
- Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
- Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
- Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
- Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.
That sauce looks soooooo perfect to sop up!
RăspundețiȘtergereThank you for sharing such a wonderful recipe! This looks delicious! Must try to make this soon!
RăspundețiȘtergere