Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA.Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.
Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm
- 150 g faina de porumb
- 120 g faina
- 50 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
- 1ou
- 10 linguri ulei
- Porneste cuptorul la 190 C (tare)
- Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt)
- Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza.
- Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza
- Toarna compozitia in tava unsa cu unt.
- Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)
Nu tot ve vine din USA este si bun.
RăspundețiȘtergerePiinea de Porumb se face in Raportul
2 Treimi Fänä de Griu si 1 Treime de Mälai.Fäina de Mälai se operäste inainte si se lasä sä se räceascä. Apoi se amestecä restul. Si atuncia ai si o piine pufoasä si nu asa ca aicia in Pozä Fudge.....
Nici n-am zis ca toc ce e din USA e bun!
RăspundețiȘtergereReteta asta de cornbread o am de la un american get beget care o are de la mama lui.
Se poate si ca reteta ta, nu zic nu. Oricum ar fi, eu n-o mai fac ca nu-mi place.
Faina de porumb fina ca si cea de grau am de nu stiu ce sa fac cu ea. O vand ca si furaj si nici asa nu trece.
RăspundețiȘtergeream facut niste clatite, gauffre-uri si corn bread excelente.
Inca n-am incercat sa fac biscuiti. Urmeaza.
super reteta, am luat si eu faina fina si cred ca am sa pun de o paine ori de ceva biscuiti pt ceai :) :*
RăspundețiȘtergere