Pagini

30 aug. 2010

Chutney iute din vinete






E pentru prima oara cand incerc sa fac asa ceva. Este o garnitura iute- dulce- acrisoara-aromata de origine Indiana.  Merge foarte bine alaturi de o friptura.



Ingrediente:
  • 3 kg vinete mai mici
  • 6 cepe mari, taiate mic
  • 50 g radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
  • 5 capatani de usturoi,curatate si  taiate bucati mari
  • 5 linguri pudra de turmeric
  • 3 linguri chimen pudra
  • 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli) 
  • 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
  • 2 linguri schinduf (optional)
  • 2 linguri boabe de mustar, pudra
  • 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
  • 1 l otet de vin alb
  • 500 g zahar brun
  • 2+ 4 linguri de sare
  1. Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. 
  2. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
  3. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.
Later Edit (18 Oct): Am desfacut azi primul borcan. A iesit o minunatie, Are un gust acru- dulce- iute foarte bun. L-am mancat alaturi de pilaf cu carne.

3 comentarii:

  1. I love this chutney! The flavors and ingredients are perfect (= Haven't seen you in awhile, Hope all is well!

    RăspundețiȘtergere
  2. multa multa treaba. Nu mai am timp nici sa respir, d-apoi sa fac poze la mancare si sa le postez pe blog! Iti multumesc pentru comment. Si mie mi-e dor de voi, dar astept zile mai linistite.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.