E pentru prima oara cand incerc sa fac asa ceva. Este o garnitura iute- dulce- acrisoara-aromata de origine Indiana. Merge foarte bine alaturi de o friptura.
Ingrediente:
- 3 kg vinete mai mici
- 6 cepe mari, taiate mic
- 50 g radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
- 5 capatani de usturoi,curatate si taiate bucati mari
- 5 linguri pudra de turmeric
- 3 linguri chimen pudra
- 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli)
- 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
- 2 linguri schinduf (optional)
- 2 linguri boabe de mustar, pudra
- 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
- 1 l otet de vin alb
- 500 g zahar brun
- 2+ 4 linguri de sare
- Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore.
- Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
- Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.
I love this chutney! The flavors and ingredients are perfect (= Haven't seen you in awhile, Hope all is well!
RăspundețiȘtergereBridusa, ce faci? Ne e dor de tine!
RăspundețiȘtergeremulta multa treaba. Nu mai am timp nici sa respir, d-apoi sa fac poze la mancare si sa le postez pe blog! Iti multumesc pentru comment. Si mie mi-e dor de voi, dar astept zile mai linistite.
RăspundețiȘtergere