Pagini

9 iun. 2010

Pui cu frunze de curry (Curry leaves chicken)



Scroll down for English version

 

In una din vizitele mele prin magazinul meu de suflet, am gasit frunze de curry uscate. Au fost destul de ieftine. Cam 3 lei o punguta ce poate fi folosita de multe ori. Poate va intrebati ce sunt frunzele astea si cu ce se mananca ele? 

Copacul Curry provine din India si poate atinge o inaltime de 5 metri. Frunzele seamana oarecum cu cele de dafin, dar sunt mai subtiri si au alta aroma.  Arata cam asa


Poza de mai sus am luat-o de pe net si nu avea semnatura.

Au o aroma destul de pregnanata, de aceea nu se folosesc in cantitati mari.
Ingrediente pentru 3 persoane
  • 1 piept de pui, taiat bucatele mici
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 2 lingurite turmeric
  • 7 frunze uscate de curry
  • 3 catei de usturoi, rasi mic
  • 3 cm ghimbir, ras mic
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 500 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 300 g orez basmati
1. Inainte de a incepe gatitul, pregateste tot ce ai nevoie taiat, la indemana.
2. Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul in ea.
3. Adauga ghimbirul si usturoiul in uleiul incins si amesteca putin. Pune Garam Msala si amesteca sa se omogenizeze.
4.Adauga ceapa si caleste-o la foc mediu pana devine translucida. Adauga frunzele de curry si caleste-le putin.
5. Adauga carnea si turmericul. Amesteca bine.
6. Pune apa si acopera cu un capac. Lasa pana ce carnea e aproape facuta.
7. Pune orezul si mai adauga putina apa daca e nevoie. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa mancarea sub capac pana ce orezul e moale.



English version

Here in Romania I never find fresh curry leaves. Thanks God that I found finally some dry. They have a very nice taste.

Ingredients for 3 servings
  • 1 chicken breast, cut in small pieces
  • 5 Tbs corn oil
  • 1 tsp Garam Masala
  • 2 tsp turmeric
  • 3 garlic cloves, finely grated
  • 3 cm ginger, finely grated
  • 1 big onion, chopped
  • 500 ml water
  • 7 curry leaves, dry
  • salt, pepper to taste
  • 300 g Basmati rice
  •  
1. Before starting cooking, prepare everything that you need near you.
2. Heat a large pan and add the oil.
3. Add ginger and garlic in the hot oil and stir few times. Add Garam masala and stir few times.
4. Add onion and lower the heat to medium. Sote the onion until it becomes translucent. Add curry leaves and fry them a bit.
5. Add the meat and turmeric. Mix thoroughly.
6. Add water, cover the pan and let it simmer until the meat is almost done.
7. Mix rice and add some more water if needed. Salt and pepper to taste. Let it simmer under the cover, until the rice is soft.

12 comentarii:

  1. Excelent, Brandusa! Si eu am gasit frunze din acestea uscate si le-am folosit. Dau un gust mai delicat si in combinatia facuta de tine trebuie sa fie grozav. Si asa eram in pana de idei, ca alternativa la salate, asa ca iti multumesc. Eu nu o sa pun si orezul, pentru ca nu am voie combinatia, dar stiu ca trebuie sa fie excelenta. O saptamana frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersic, Elena. Am cautat pe net retete cu frunze de curry si erau cam complicate. Asa ca pe asta am conceput-o eu, cu ce am gasit in frigider.

    RăspundețiȘtergere
  3. This looks so good. I am going to look around our store for some curry leaves today! And thank you for reminding me to get some garam masala, I'm all out :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Chelsea, i use Garam masala a lot in Indian recipes. I make it according to my recipe.

    RăspundețiȘtergere
  5. This looks wonderful! My mouth is actually watering! I love love love curry, but have only ever used powder, I will see if I can find some curry leaves. thx!

    RăspundețiȘtergere
  6. Wonderful dish!
    Antena de satelit de minunat!

    RăspundețiȘtergere
  7. I made my own Garam Masala for the first time for a shrimp/ coconut dish just recently. It was delicious. Do you make your own?

    RăspundețiȘtergere
  8. Gwen, I use my own Garam Masala. You will find the link to it in the recipe.

    RăspundețiȘtergere
  9. Magic of Spice, Thanks for your nice comment. I think that you should cancel the translation in Romanian, because is totally wrong :)) It means that the satellite antenna is looking nice :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sylvia, iti multumesc. Si mie imi place mult mancarea ta. Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.