- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 5 catei de usturoi, tocati marunt
- 800 ml suc de rosii (proaspat sau conservat)
- 2 linguri pasta de rosii (fara amidon!)
- 50 ml ulei de masline extravergine
- sare, piper dupa gust
- diferite frunze aromate (busuioc, oregano) dupa gust. Poti pune 1 lingurita de frunze uscate sau 1 lingura de frunze proaspete.
Incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu. Adauga uleiul, ceapa si un praf de sare. Gateste la foc mic pana ce ceapa se inmoaie (ai grija sa nu se arda). Adauga usturoiul
Si mai lasa un minut sa se inmoaie si usturoiul. Adauga pasta de rosii si gateste pana ce se ridica uleiul si culoarea se inchide.
Adauga sucul de rosii, sare, piper si frunze aromate daca pui din cele uscate. Gateste la foc mic, pana ce sosul se ingroasa foarte mult si uleiul se ridic (in jur de 30 minute).
Foloseste sosul ca baza pentru pizza sau paste.
sursa
am sa incerc si eu varianta asta!
RăspundețiȘtergeree foarte gustos. Dar depinde mult de calitatea rosiilor folosite pentru suc. Daca sunt prea acre, poti pune si putin zahar.
RăspundețiȘtergere