Pagini

30 mar. 2010

Oua de Pasti




M-am jucat putin, pentru ca nu stiu inca ce o sa fac de Pasti. Si daca tot o sa mancam oua rosii, ia sa avem si la desert tot oua.



  • 6  jumatati de ou de ciocolata
  • 1 borcan piersici
  • 1 lingura miere
  • 10 g unt
Baza
  • 30 g faina
  • 40 g migdale fara coaja, facute faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • 40 g unt, topit
  • esenta de vanilie
Crema
  • 1 galbenus
  • 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa
  • 1 varf scortisoara
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 15 g zahar

Mai intai se pregateste baza:
Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici.
Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3.
Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda.
In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit.



Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit




Pentru crema:
Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata.
Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele.
In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor.



Orneaza cu ciocolata topita.



16 comentarii:

  1. Uau! Ce grozava arata! Pot sa le testez dupa sarbatori? Eu am deja meniul programat si o parte din cumparaturi facute... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragalase! Cred ca-s asa de delicioasee..

    RăspundețiȘtergere
  3. Data viitoare cand mai gatesti bunatati poate iti inviti si nepoata pe la tine:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena, poti sa le testezi cand vrei tu. Azi le-am gustat si au iesit foarte bune

    RăspundețiȘtergere
  5. Zazuza, iti multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt delicioase!!!te asteapta un premiu la mine pe blog:http://lilybijoux-lily.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  7. iti multumesc, Lily si te mai astept

    RăspundețiȘtergere
  8. ce bine arata....ai un vot si de la mine succes la concurs...luminita20_2006

    RăspundețiȘtergere
  9. Deja salivez ca un caine in fata unui copan :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Super frumos arata! Am venit sa iti urez si eu un Paste fericit! te pup

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.