Denumirea acestui fel de mancare este destul de variata: Kung Po, Gung Po, Gung Bao, s.a. Oricum s-ar numi, este de fapt pui cu alune.
- 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
- 10 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
- putin ardei iute (dupa gust)
- 100 g alune
- 2 cepe verzi
- 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
- 1 1/2 lingurita amidon porumb
- 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 2 linguri sos soia
- 1 lingura ulei de susan (optional)
- 4 linguri sos soia
- 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Amesteca ingredientele sosului.
Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste alunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute.
Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiul pentru 10 secunde.
Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasa cateva secunde.
Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac, pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putina apa.
Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.
- Tehnica stir- fry presupune ca putin ulei sa fie incalzit la temperaturi foarte mari (de asta nu se foloseste ulei de masline) intr-un wok (sau tigaie mare). In acest ulei se prajesc, amestecand mereu, bucati mici de carne sau legume. Aceste bucati nu trebuie sa fie mari, pentru a fi gata in timp scurt. De asemenea nu se pune o cantitate mare deodata in ulei
- Piperul Sichuan (Szechuan) nu este o specie de piper, ci sunt fructele micute ale unui arbust ce creste in Asia. Gustul este dat, de fapt, de cojile acestor fructe. Acest piper este comercializat cu totul (coji + fruct), dar e bine ca fructul sa nu fie folosit in mancare pentru ca are o textura ca de nisip. (prima data cand l-am folosit am crezut ca n-am spalat bine legumele si a ramas nisip in ele!)
You had made a wonderful dish. This is originated from Szechun China. Will be back for more!
RăspundețiȘtergereThanks! I hope that the translation was ok. At the beginning of my blog I tried to write the recipes in english too, but.... my time is limited :))
RăspundețiȘtergere