Am observat ca, la unele restaurante, mancarurile din meniu au niste denumiri lungi si sofisticate, de zici ca ingredientele sunt aduse de pe luna. Si cand le mananci iti dai seama ca de fapt e branza cu praz! Si aia veche de o saptamana. :D
Reteta mea are intr-adevar un nume lung, dar este o minunatie. Pe cuvant! Am gasit-o pe blogul Claudiei si nu m-am putut abtine sa n-o incerc. Si am avut dreptate.
Pentru 3 portii
- 15 creveti decorticati
- 300 g inele calamar
- 3 bete frigarui
- 700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 lingurite oregano, uscat
- 10 catei mici de usturoi
- 3 linguri zeama de lamaie
- 100 ml vin alb
- 150 ml ulei de masline extravergine
- sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
- paste fierte
Pune frigaruile si inelele de calamar intr-o cratita si toarna marinata peste. Lasa la frigider minim 2 ore (poti lasa si peste noapte).
Pentru sos pune uleiul la incins intr-o tigaie mare, adauga restul de usturoi, tocat marunt si prajeste usor . Adauga sucul de rosii (sau rosiile date prin blender), ierburile aromate si fierbe 10 minute (daca folosesti rosii proaspete fierbe 1/2 ora). Adauga inelele de calamar si fierbe 10 minute (pana devin moi). Adauga restul de vin si lasa 5 minute. Potriveste de sare si piper.
Sosul e facut din rosii fara pesticide (de asta vara). Nu i-am pus nici un colorant sa iasa asa de rosu. :))) Incalzeste cuptorul la 225C. Pune frigaruile de creveti pe gratar, cu o tava dedesupt, la nivelul superior. Lasa 5 minute pe o parte si inca 2 pe cealalta parte.
Pune pastele intr-o farfurie, sosul de rosii deasupra si crevetii alaturi. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.