Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder". El poate fi folosit la marinarea carnurilor, dar si in retete cuprinzand carne si legume.
Intrucat are o aroma puternica, trebuie folosit cu moderatie. Unele retete actuale folosesc chiar 7 condimente, sau inlocuitori ai unor condimente.
Eu am hotarat sa raman la reteta originala:
- 2 lingurite piper Szechuan (care nu este de fapt piper, ci sunt fructele uscate ale unui tip de tufa asiatica)
- 8 bucati anason stelat
- 12 cuisoare
- 10 cm baton de scortisoara
- 2 lingurite boabe de fenicul (sau chimion)
Foloseste cu moderatie.
Brandusa,sunt impresionata de ceea ce scrii si sunt fericita ca te-am descoperit in aceasta seara. Maine imi voi face un cont si sper sa aflu mai multe.
RăspundețiȘtergereAi fost inspirata ,adevarat fara suflet nimic nu e...
Anonim, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru vizita pe care mi-ai facut-o. Mi-ar fi placut sa stiu cum te cheama, ca sa- ti pot spune pe nume. Te mai astept pe aici cu drag.
RăspundețiȘtergere