Pagini

28 ian. 2010

Tìramisú - reteta originala





Numele este format din doua parti :" tìrami" (trage,-ma)  si "sú" (sus). De aceea cand ii spuneti numele, nu puneti accentul pe a2a litera i, ci odata pe primul i si a2a oara pe u.

  • 6 oua, separate
  • 6 linguri de zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea tare, rece
  • cacao neagra pentru ornat
  • 1 pachet (dublu) de piscoturi savoiardi


Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para.
Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in crema.



Pune 2 linguri de cafea si amesteca usor.
Unge cu unt o tava lunga, trece cate un piscot prin cafea (nu-l lasa mai mult de 2 secunde in cafea, pentru ca devine mult prea moale), si pune-l in tava in pozitie verticala. Fa acelasi lucru cu alte piscoturi, pana cand ai umplut fundul tavii. Pune 1/2 din crema si intinde-o usor, ca sa nu spargi bulele de aer din ea.




Pune al doilea strat de piscoturi, de data asta punandu-i in pozitie orizontala. Pune peste ei restul de crema si niveleaza usor.



Cu o sita mica pudreaza generos cu cacao pe toata suprafata.



Lasa la frigider peste noapte

 

7 comentarii:

  1. VERTICAL...POATE ORIZONTAL,SAU NU STIM DIFERENTA?!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai fi citit cu atentie reteta si te-ai fi uitata pe poze, ai fi vazut ca primul strat de piscoturi sunt pe verticala tavii si al doilea strat pe orizontala tavii. Data viitoare cand pui comentarii rautacioase, ar trebui sa te si semnezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. prostul prostilor de anonim nu a inteles ca e vorba de orizontal/vertical in 2D, nu 3D :)

    f buna prajitura!!! my fave

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, mersic. Si noua ne place. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. am facut si eu de Paste...a fost supeeerrr delicioasaaa!!!!!!!!!!!!!!! e si foarte usor de facut

    RăspundețiȘtergere
  6. Tytta, si eu am mai facut-o de cateva ori, ultima oara chiar saptamana trecuta. Mie personal nu prea imi place, pentru ca e facuta cu oua crude. Dar ceilalti din familie au ras-o :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. AM FACUT SI EU DAR FARA OUA CU FRISCA "HULALA"A IESIT FFFF BUNA.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.