Ma tot intrebam de ce americanii (care se stie ce "buni" bucatari sunt) iubesc atata aceste cupcakes. Si am gasit explicatia : se fac nemaipomenit de usor si de repede. Intr-o ora ai facut prajiturele sa-ti ajunga o saptamana. Si sunt si gustoase. Asta am pus eu in primele mele cupcakes
- 175 g unt (moale daca se poate)
- 175 g zahar tos (eu am pus 125 g brun + 50 g alb)
- 115 g faina + 60 g cacao
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- coaja rasa si zeama de la o portocala
- cate ceva pentru pus deasupra (ciocolata, fulgi de migdale, bombonele si ce mai ai prin casa)
Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa).
Asta spune cartea. Da' mie mi s-a taiat compozitia, de bun ce a fost untul (85% grasime!). Nu-i nimic, am continuat batutul si am adaugat ouale unul cate unul.
Asa ar trebui sa arate dupa ce ai pus ouale
Dupa, am pus coaja +sucul de portocala, am amestecat putin. Am pus si faina + cacao+ praf de copt (pe care le-am dat inainte prin sita sa nu fie cocoloase). Am batut cu mixerul pana s-au incorporat bine.
Daca vrei poti pune si ciocolata in ele
Si am umplut formele, cam doua treimi pentru ca ele cresc.
Le-am lasat cam 15-20 minute (sau cam asa ceva, pentru ca mirosea asa de bine in casa, ca am pierdut notiunea timpului). Le-am incercat daca sunt coapte cu o scobitoare.
Le-am lasat sa se raceasca si am pus deasupra niste ciocolata topita si fulgi de migdale.
Aaa! Si am incercat si formele de inimioara pe care abia le-am cumparat. Pe alea le-am bagat in niste nuca de cocos colorata.
Au aratat cam asa
Bun , bun! Pofta buna si tie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.