Ingrediente:
- 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
- 2 cani apa
- 2 linguri ulei
- Optional: diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.)
- sare dupa gust
Indicatii:
Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul.
Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si devine translucid (ai grija sa nu se prinda de fund sau sa se prajeasca).
Pune, daca vrei, condimentele si sarea, amesteca. Pune apa amesteca putin si lasa la foc mediu pana ce incepe sa fiarba. In acest moment da focul foarte mic, pune capacul si lasa 8- 10 minute fara sa amesteci. Cand bobul e aproape facut , chiar daca nu e absorbit tot lichidul, inchide focul si lasa orezul sub capac inca 10 minute.
Serveste cu mancare cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.